Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kelininkai kaimo gyventojų vilčių nežudo

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Kelininkai tikina neatimantys iš Ežaičių gyventojų vilties, kad jų žvyrkelis bus išasfaltuotas anksčiau nei numato terminas. Eimanto Chachlovo/VE.lt nuotr. Kelininkai tikina neatimantys iš Ežaičių gyventojų vilties, kad jų žvyrkelis bus išasfaltuotas anksčiau nei numato terminas. Eimanto Chachlovo/VE.lt nuotr.

Ežaičių kaimo gyventojai dar rugpjūčio pradžioje buvo pradžiuginti žinia, kad jau netrukus bus pradėtas asfaltuoti žvyrkelis nuo jų namų iki Maciuičių.

 

Antra gera naujiena nuskambėjo šiomis dienomis, kai paskelbta, kad šiems darbams finansuoti Klaipėdos rajono savivaldybė gali skirti daugiau lėšų, tad prabilta, jog visus darbus bus galima baigti anksčiau numatyto termino - 2016-ųjų gegužės.

Tačiau rajono savivaldybėje įvykusio posėdžio metu pranešta, esą konkursą laimėjęs rangovas - bendrovė „Žemkasa“ - nepasiruošusi šiais metais panaudoti savivaldybės siūlomos sumos - 800 tūkst. litų, arba dvigubai daugiau nei buvo numatyta iš pradžių.

„Šio projekto įgyvendinimas išdėliotas per trejus matus. Šių metų darbams buvo numatyta 400 tūkst. Lt, tačiau mums pavyko gauti kone dvigubai didesnę sumą. Deja, „Žemkasa“ pranešė iki metų pabaigos galinti panaudoti ne daugiau kaip 500 tūkst. litų“, - „Vakarų ekspresui“ aiškino Algirdas Ronkus, rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas.

Anot jo, taip „Žemkasa“ sutarties nepažeidžia, mat tokia suma - 400 tūkst. Lt - ir buvo numatyta pirkimo sąlygose, tačiau apmaudu, kad darbų eiga nepaspartės.

Vis dėlto „Žemkasos“ vadovai visus nuogąstavimus neigia.

„Posėdyje savivaldybėje įvyko paprasčiausias nesusikalbėjimas, kalbėta apie skirtingus projektus.

Tikrai paimsime visą mums siūlomą sumą - būtų kvaila neimti. Dar šiandien pristatysime visus būtinus dokumentus savivaldybei“, - vakar dienraščiui teigė įmonės direktorius Dainius Zokas.

Anot jo, panaudoti siūlomą didesnę sumą skubina ir laikas - esą artėja žiema, ir reikia atlikti kiek įmanoma daugiau darbų, kol leidžia oro sąlygos, įvertinant ir tai, kad žiemą „Žemkasa“ pajėgas turės skirti kitiems darbams - įmonė yra atsakinga ir už Klaipėdos miesto gatvių valymą.

„Darbų grafikas tikrai pasislinks į priekį. Iš patirties galiu pasakyti, kad esant geram finansavimui darbai, išdėlioti per trejus metus, dažniausiai baigiami per dvejus.

Greičiausiai taip bus ir su Ežaičiais, juolab šie darbai atliekami užmiestyje, o tai yra paprasčiau. Be to, problemų nekils ir su asfalto tiekimu - turime savo asfalto gamyklą“, - sakė D. Zokas.

Tiesa, kol kas kelininkų technika žvyrkelio dar neokupavo - vyksta, pasak D. Zoko, popieriniai darbai.

„Sunkiausias darbas - dokumentai. Yra tik techninis projektas, o juk dar reikia padaryti ir darbo projektą. Dabar tikriname, kas yra po žeme - ten eina daug elektros, ryšių kabelių, viską reikia tinkamai sužiūrėti“, - aiškino „Žemkasos“ direktorius, pažadėjęs, kad darbai vietoje bus pradėti pirmąją rugsėjo dekadą.

Viso projekto vertė - 2 mln. 154 tūkst. Lt. Už šiuos pinigus planuojama atlikti 2,2 km kelio rekonstravimo darbus. Bus įrengta 6 metrų pločio važiuojamosios dalies asfaltbetonio danga, 1 metro pločio kelkraščiai iš žvyro mišinio.

Taip pat numatoma dalį telekomunikacinio kabelio perkelti iš kelio važiuojamosios dalies, atlikti prietilčio remontą, įrengti išilginį kelio dangos drenažą, pastatyti kelio ženklus ir paženklinti dangą.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,