Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jūrų muziejus uždaromas rekonstrukcijai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Alfonso Mažūno nuotr. Alfonso Mažūno nuotr.

Šis savaitgalis – paskutinis, kai galima aplankyti Lietuvos jūrų muziejaus ekspozicijas, veikiančios Nerijos forte. Nuo rugsėjo 1 dienos akvariumas ir kitos istoriniame statinyje esančios ekspozicijos uždaromos rekonstrukcijai, kuri, muziejaus vadovybės teigimu, užtruks trejus metus.

 

Tačiau lankytojai kviečiami lankytis delfinų pasirodymuose po rekonstrukcijos jau atgimusioje delfinų pasirodymų salėje. Juolab, kad nuo rugsėjo pradeda galioti mažesnės nei vasarą – nesezono kainos. Per vasarą tūkstančius lankytojų priėmęs delfinariumas, nuo rugsėjo keičia darbo ritmą: pasirodymai nerengiami pirmadieniais ir antradieniais. Kitomis dienomis šiuos nuostabius gyvūnus galima bus pamatyti 12 ir 15 valandą.

Dalį muziejaus lankytojai visą rugsėjį gali apžiūrėti nemokamai. Tai –  Etnografinė pajūrio žvejo sodybą ir Senųjų žvejybos laivų aikštelė, kurioje stovinčiame žvejybos traleryje „Dubingiai“ įrengta ekspozicija.

Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje galima nemokamai naudotis elektroniniu gidu. Jis teikia informaciją lietuvių, anglų bei lietuvių gestų kalba, taip pat yra ne tik asmenims, bet ir grupėms skirtas modernus įrenginys.

Šį savaitgalį žvejo sodyboje vyks ir nemokamos kūrybinės dirbtuvės „Ei, kieno kieno žalias kiemelis...“. Čia šurmuliuos nedidukė, gandrus išlydinti, Baltramiejaus mugė, kurioje su tautodailininke Angele Rauktiene megsite tinklus, drošite ir raižysite medinius žvejo rakandus, piešite skrynių raštus.

Paskutinės vasaros dienos į pajūrį sukviečia nemažai romantikų. Juolab, kad lietaus debesis labai greit išvaiko gaivus vėjas, žadėdamas puikų orą.

– Palydėkime vasarą Jūrų muziejuje, – sako direktorė Olga Žalienė. – Tai puiki galimybė paskutinįkart iki rekonstrukcijos pamatyti istorinį akvariumo vaizdą, kuris nesikeitė net 35 metus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,