Logo
 Spausdinti šį puslapį

Aštuntąjį kartą džiugins festivalis „Skambant gitarai“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Spalio 1 dieną startuos aštuntasis dainuojamosios poezijos ir autorinės kūrybos festivalis „Skambant gitarai“, suteiksiantis galimybę pasimėgauti kokybiškais renginiais ir, žinoma, gerai praleisti laiką.

 

Nelengva užduotis

Gargždų kultūros centro renginių organizatorė Ieva Jašinskienė pasakojo, jog pasiruošti festivaliui nebuvo lengva.

„Šį festivalį, kaip ir kitus Gargždų kultūros centro renginius, kurie vyks iki šių metų Kalėdų, gavome kaip buvusios komandos palikimą. Nelengva buvo todėl, kad buvome įstatyti į šiokius tokius rėmus ir juose turėjome disponuoti, bet, manau, su užduotimi pavyko susitvarkyti“, – kalbėjo renginių organizatorė.

Nelengva užduotis buvo ir visų atlikėjų sukvietimas. Kai kurie jų daug koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio valstybėse, todėl sudėtinga prisitaikyti prie jų grafikų.

Tarp įvairių garsių festivalyje pasirodysiančių pavardžių vietiniai atpažins vėžaitiškį Simą Buziliauską, kuris pasirinktas neatsitiktinai.

„Kadangi viena iš festivalio vietų – Vėžaičių kultūros centras, o pats Simas yra vėžaitiškis, net nekilo abejonių jį pasikviesti. Be to, tiek Simas, tiek grupė „Blue in groove“ yra jauni atlikėjai, juos priskyrėme prie naktinėjimų programos. Norėjosi kažko vitališko su betarpišku bendravimu. Taigi pastarieji atlikėjai daugiau orientuoti į jaunąją auditoriją. Bet į jų pasirodymus kviečiami visi“, – teigė I. Jašinskienė.

 

Mažiau yra daugiau

Festivalis Gargžduose vyks jau aštuntą kartą. Šiemet jis bus kiek kitoks – su mažiau renginių, tačiau jie bus kokybiškesni.

„Festivalis jau skaičiuoja aštuntus metus – nelengva įtikti bei rasti aukso viduriuką. Be to, pastebėjome, kad ir kitur pradėta rengti daugybė dainuojamosios poezijos festivalių bei renginių, tad konkurencija – didžiulė. Gargždai – nedidelis miestelis, o žmonių segmentas, kuriems patinka tokia muzika, – mažas. Išanalizavę visų septynių metų festivalio programas, nutarėme sumažinti renginių skaičių ir geriau padaryti mažiau koncertų, bet kokybiškesnių. Kaip sakoma, mažiau yra daugiau. Geriau keliuose renginiuose matysime daugiau auditorijos, negu bus daug koncertų, bet publikos – minimumas. Tuo, manau, šis festivalis patobulėjo“, – tvirtino I. Jašinskienė.

Kai kurie festivalio atlikėjai jau yra lankęsi Gargžduose, tačiau šį kartą jie publiką kerės naujomis programomis.

Nors dauguma renginių yra mokami, kaina – simbolinė. Be to, tam tikroms asmenų grupėms bus taikomos nuolaidos.

„Tokia kaina, manau, yra pagrįsta ir netgi juokinga. Netgi nuėjęs nusipirkti kavos išsinešimui, sumoki beveik tą patį kaip ir už vieną koncertą. Pavyzdžiui, „Baltijos gitarų kvartetas“ koncertuoja Klaipėdoje, kur bilieto kaina yra trigubai didesnė. Arba, kaip gali neleisti sau sumokėti 10 litų už festivalio uždarymo renginį, kuriame koncertuos festivalio „Tai aš“ dalyviai, ne tik lietuviai, bet ir specialiai šiam projektui į Lietuvą atvykę atlikėjai. Vien scenoje bus virš dešimties žmonių“, – pasakojo Gargždų kultūros centro renginių organizatorė.

 

Renginiai – nuo spalio 1 iki 24 d.

Festivalio „Skambant gitarai“ atidarymo koncertas Gargždų kultūros centre vyks spalio 1 d. 18 val. Jame koncertuos „Baltijos gitarų kvartetas“ su programa „Mylimos akys“ (vokalistas Edmundas Seilius, instrumentalistai: Zigmas Čepulėnas, Sergej Krinicin, Saulius S. Lipčius, Chris Ruebens).

Spalio 10 d. 18 val. viešbutyje-kavinėje „Lijo“ organizuojami naktinėjimai su grupe „Blue in groove“.

Spalio 14 d. 18 val. Gargždų kultūros centre vyks Domanto Razausko ir Sauliaus Petreikio dainų vakaras „Tarp juodų ir baltų debesų“.

Spalio 16 d. 18 val. Vėžaičių kultūros centre susirinkusiuosius džiugins dainuojamosios poezijos ir autorinės kūrybos vakaras su atlikėju Simu Buziliausku „Myliu tai, ką darau“.

Festivalio uždarymas vyks spalio 24 d. 18 val., kurio metu koncertuos festivalio „Tai aš“ dalyviai: Karolis Špinkis (Vokietija), Marek Galazka (Lenkija), Michailas Celkovik (Baltarusija), Andrius Kulikauskas, Gytis Ambrazevičius, Tomas Usovas, Vidas Petkevičius, Justė Kazakevičiūtė (Lietuva).

 

Renginio afiša:

skambantgitaraiafisa

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,