Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose – Užupio teatro premjera

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Spektaklis „Veronika ryžtasi mirti“ įtrauks ir privers naujai pažvelgti į daugelį dalykų. Užupio teatro nuotr. Spektaklis „Veronika ryžtasi mirti“ įtrauks ir privers naujai pažvelgti į daugelį dalykų. Užupio teatro nuotr.

Spalio 29 d., trečiadienį, 18 val. Gargždų kultūros centre teatro gerbėjus sukvies Užupio dramos teatro premjera pagal P. Coelho knygą „Veronika ryžtasi mirti“. Spektaklis prikaustys dėmesį ir privers susimąstyti apie žmogaus ir meilės prigimtį, o kiekvienas žiūrovas jame atras dalelę savęs.

 

Atrodytų, kad pagrindinei spektaklio „Veronika ryžtasi mirti“ veikėjai Veronikai gyvenime sekasi puikiai, tačiau vieną dieną ji visus pribloškia – pabando nusižudyti. Dėl šio poelgio Veronika atiduria psichiatrinėje ligoninėje. Čia iš gydytojo mergina sužino, kad dėl bandymo nusižudyti jos širdis plaks nebeilgai – jai lieka visai mažai laiko iš naujo pajusti gyvenimą.

Psichiatrinėje ligoninėje Veronika sutinka Eduardą, sergantį šizofrenija. Tarp jų ima kunkuliuoti jausmai. Būdama ligoninėje Veronika pažvelgs į giliausias savo sielos gelmes bei pažins save iš naujo. O kartu su ja – ir spektaklio žiūrovai.

 

Magišką atmosferą tragikomedijoje kuria pianino skambesys – muzikoje atsispindi Veronikos kūno bei sielos virpesiai. Spektaklyje nestokojama paradoksalaus komiškumo ir drąsių scenų.

Kasdienybės rutinoje daugelio dalykų tiesiog nepastebime. Pagal vieno žinomiausių rašytojo Paulo Coelho to paties pavadinimo knygą pastatytas spektaklis privers juos prisiminti ir susimąstyti.

 

Spektaklio režisierė – Rita Urbonavičiūtė. Ji baigė Lietuvos muzikos akademiją, turi dramos režisūros specialybės magistro laipsnį, jai suteiktas meno kūrėjo statusas. Režisierės statomi spektakliai – įvairių žanrų ir krypčių, ji neretai nustebina kontraversiškais režisūriniais sprendimais.

Pagrindinį vaidmenį spektaklyje atlieka aktorė Laura Jakštytė. Taip pat vaidina Linas Barauskas, Loreta Raškevičiūtė, Artūras Vasnecovas, Daina Vyšniauskienė.

 

Spektaklio „Veronika ryžtasi mirti“ repeticijos vaizdo įrašas:

 

Užupio teatro nuotraukos:

srtfondasteatras

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,