Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždiškiai dalyvavo Lietuvos greitųjų šachmatų ir „Žaibo“ pirmenybėse

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Varžybų akimirka. Z.Bitino nuotr. Varžybų akimirka. Z.Bitino nuotr.

     Lapkričio 28-30 dienomis Panevėžyje vyko atviros Lietuvos greitųjų šachmatų ir „Žaibo" pirmenybės, taip pat – analogiškos BM 20 Lietuvos pirmenybės. Jose dalyvavo ir 5 Gargždų sporto mokyklos auklėtiniai: Laurynas Liutvinas, Antanas Žvinklys, Mantas Kerpė, Rokas Liutvinas ir Mantas Pilipuitis.


     Pirmąją dieną vyko „Žaibo" pirmenybės. Čia norą dalyvauti pareiškė 95 įvairaus amžiaus ir lygio šachmatininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Rusijos, Baltarusijos. Mūsiškiai pagal pradinę reitingų lentelę buvo vieni iš autsaiderių, tačiau kovojo pagirtinai ir dauguma pagerino savo pradines pozicijas. L.Liutvinas surinko 5 taškus (63 vieta), A.Žvinklys – 4,5 taško (73 vieta, plius 20 reitingo balų), R.Liutvinas – 4 taškus (76 vieta, plius 52 balai), M.Kerpė – 3 taškus (93 vieta, plius 10 balų). Tačiau labiausiai visus nustebino puikiai žaidęs Gargždų „Minijos" progimnazijos septintokas Mantas Pilipuitis. Jis viršijo visus lūkesčius, surinkdamas net 6,5 taško, iškovodamas aukštą 28 vietą tarp visų šachmatininkų, o tarp 50 dalyvavusiųjų BM 20 (dvidešimtmečių ir jaunesnių tiek vaikinų, tiek merginų) iškovodamas aukštą 10 vietą bei pasikeldamas savo reitingą net per 69 balus.


     Antrą-trečią varžybų dienomis vyko atviros Lietuvos greitųjų šachmatų (t.p. BM 20) pirmenybės. Jose susirinko dar didesnis skaičius šachmatininkų – 106, kurių reitingo vidurkis buvo kiek didesnis nei per „Žaibo" varžybas, tad gargždiškiams buvo dar sunkiau kovoti dėl aukštesnių vietų. Galutinėje įskaitoje geriausiai iš mūsiškių pasirodė Mantas Kerpė. Jo sąskaitoje 5 taškai (67 vieta, plius 63 reitingo balai). Kitų rezultatai buvo tokie: R.Liutvino (4,5 taško, 84 vieta, plius 11 balų), M.Pilipuičio (4 taškai, 87 vieta, plius 34 balai), A.Žvinklio (4 taškai, 91 vieta, plius 28 balai), L.Liutvino (3 taškai, 97 vieta).      Tarp 50 dvidešimtmečių ir jaunesnių dalyvių aukščiausią vietą iš mūsiškių iškovojęs Mantas Kerpė buvo 28-tas.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,