Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kirilas Pšonko Klaipėdoje kovos dėl čempiono diržo

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
NOKAUTŲ MEISTRAS. Klaipėdietis Kirilas Pšonko (kairėje) pasižymi greitumu ir efektinga kovos technika. Būtent dėl šių priežasčių dažnai jo kovos baigiasi varžovų nokautais, o tai itin įkaitina kovinio sporto žiūrovus. © Asmeninio archyvo nuotr. NOKAUTŲ MEISTRAS. Klaipėdietis Kirilas Pšonko (kairėje) pasižymi greitumu ir efektinga kovos technika. Būtent dėl šių priežasčių dažnai jo kovos baigiasi varžovų nokautais, o tai itin įkaitina kovinio sporto žiūrovus. © Asmeninio archyvo nuotr.

     Puikiai kovinio sporto pasaulyje žinomas klaipėdietis Kirilas Pšonko jau gruodžio 5 dieną (penktadienį) 19 val. „Švyturio" arenoje tarptautiniame kovų turnyre „Big fight II" kausis dėl Lietuvos profesionalaus bokso lygos (LPBL) čempiono diržo.


     Klaipėdiečio varžovas – Europos prizininkas ir pasaulio čempionatų dalyvis vilnietis Ernestas Dapkus.
     „Laukia sunki kova. Varžovas - puikiai pažįstamas, tai vienas iš geriausių Lietuvos universalių kovotojų", - pabrėžė nuolatinis įvairių tarptautinių turnyrų dalyvis ir nugalėtojas K. Pšonko.


     Tai bus viena iš pagrindinių tarptautinio „Big fight II" kovų turnyro kovų.


     Dar į ringą kops geriausi Armėnijos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Čekijos, Norvegijos, Latvijos, Estijos Bosnijos ir Hercegovinos kovotojai.
     Specialiai dėl šio turnyro į Lietuvą iš JAV grįžta keliskart pasaulio bušido čempionas ir nuolatinis kovų be taisyklių dalyvis Egidijus Valavičius. Tai bus paskutinė jo kova Lietuvoje.


     E. Valavičius kovos pagal MMA taisykles su ukrainiečiu Jurijumi Gorbenka. Būtent pagal MMA kovų taisykles E. Valavičius iš 38 kovų pergales šventė 27 kartus, iš jų – 16 nokautais.


     Taip pat turnyre kovos ir puikiai Lietuvos publikai pažįstamas Remigijus Morkevičius.


     Daug intrigų turėtų kelti ir armėno daugkartinio Europos MMA čempiono, Armėnijos sambo imtynių ir džiudžitsu čempiono, Europos sambo vicečempiono armėno Vahano Bojukjano (Vahan Bojukyan) ir ruso Nijazo Ramazanovo (Nijaz Ramazanov) dvikova. Tai bus principinė revanšinė kova.
     Priminsime, kad prieš metus Klaipėdoje vykusiame „Big fight" turnyre rusas armėnui prakirto antakį ir medikai uždraudė tęsti kovą.
     „Švyturio" arenoje, kurioje telpa daugiau nei 5 tūkstančiai žiūrovų, planuojama surengti 12 dvikovų pagal K-1, MMA, Muaythai" ir bokso taisykles.

 

     Kirilai, pats dažniau kaunatės ir pergales skinate užsienio šalyse. Ar nejusite didesnio jaudulio kaudamasis namuose? - pasiteiravome K. Pšonko.
Kovoti savo mieste - dvigubas džiaugsmas, tačiau sykiu tai ir didesnė atsakomybė. Norisi savo miesto publikai įrodyti, kad Klaipėda yra gerų kovotojų miestas. Šiai kovai ruošiuosi itin atsakingai ir tikiu, kad viskas bus gerai.


     Jūsų patirtis – didžiulė. Per savo karjerą pagal įvairių kovų menų taisykles į ringą kautis kilote per 200 kartų. Pastaruoju metu per pusšimtį kartų Jums teko kautis pagal bokso taisykles. Daugiau nei 50 kovų baigėsi Jūsų varžovų nokautais. Galbūt ir šįkart nokautu nudžiuginsite Klaipėdos publiką?
Sportas – nenuspėjamas, tačiau pažadu, kad darysiu viską, jog kova būtų graži ir efektinga. Nesinori nuvilti savo gimtojo miesto publikos.


     Lapkričio mėnesį Jums teko kautis Anglijoje su dukart šios šalies bokso čempionu Kelvinu Jangu (Kelvin Young) ir pergalę šventėte gražiu nokautu. Turbūt tai viena saldžiausių pergalių?

Visada smagu kovas laimėti nokautais. Po šios kovos pakilo mano reitingai – patekau į geriausių boksininkų šimtuką. Nuotaikos – geros, nesinorėtų, kad pergalių serija nutrūktų Klaipėdoje.

 

Daugiau informacijos www.big-fight.lt

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,