Logo
 Spausdinti šį puslapį

5 idėjos, kaip papuošti eglutę

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Iki Kalėdų liko vos trys savaitės. Pats metas pasirūpinti, kuo šiais metais puošite žaliaskarę. Jei norisi kažko naujo, įgriso parduotuvėse siūlomas asortimentas ir tiesiog kunkuliuoja troškimas kažką „sumeistrauti“ patiems, galite pasigaminti išskirtinių žaisliukų eglutei.

Pateikiame 5 paprastas, tačiau originalias idėjas, kaip galima padabinti kalėdinę namų puošmeną.

 

1papuosimas

Ko gero, iš siūlų pagamintų rutulių ne vienam yra tekę matyti. Šią idėją galima pritaikyti ir eglučių puošybai. Jums prireiks tik nedidelių balionų, lipalo, maistinės plėvelės ir siūlų.

Rutulius gaminti visai nesudėtinga. Pirmiausia iki norimo dydžio pripūskite balionus. Juos apvyniokite maistine plėvele. Ji reikalinga tam, kad klijais ištepti siūlai nepriliptų prie balionų. Tada ant paruoštų balionų vyniokite siūlus ir juos tepkite klijais. Svarbiausia leisti klijams gerai sudžiūti, kitaip papuošimai subliukš. Klijams sudžiūvus, balionus susprogdinkite ir atsargiai ištraukite.

Tik nuo Jūsų fantazijos priklauso, kokio dydžio ir spalvų dekoracijos bus. Kurkite ir eksperimentuokite!

 

2papuosimas

Jei namie turite nebereikalingų knygų, jų išmesti tikrai neverta. Senas knygas kuo puikiausiai galite prikelti naujam gyvenimui – iš jų pagaminti Kalėdų eglės žaisliukus.

Knygų lapus sukarpykite norimo pločio juostelėmis. Jas susukite į ritinėlius. Didesnei dekoracijai jų reikės daugiau, mažesnei – mažiau. Susuktus ritinėlius vieną su kitu suklijuokite klijais. Beliks priklijuoti siūlą ar dailią juostelę ir kabinti ant žaliaskarės.

 

3papuosimas

Eglutę galima padabinti ir originaliomis snaigėmis, pagamintomis iš... makaronų. Dekoracijų gaminimas iš makaronų gali tapti smagia atrakcija ne tik Jums, bet ir vaikams.

Kuo įvairesnių formų makaronai – tuo įdomiau. Vienus su kitais makaronus vaikai gali klijuoti lipalu, tačiau jie ilgiau džius. Suaugusieji gali naudoti ir karštus klijus. Makaronų snaiges galima nudažyti akriliniais ar kitokiais dažais, apibarstyti ar nupurkšti blizgučiais, pririšti kaspinų.

 

4papuosimas

Antram gyvenimui galima prikelti ir šimtus kartų skaitytus komiksus. Šios dekoracijos gamybai puikiai tiks ir žurnalų puslapiai. Jei norite vienspalvių papuošimų, juos gaminkite iš spalvoto popieriaus.

Pasirinktą popierių sukarpykite į juosteles. Vienam ornamentui iš viso reikės 8 juostelių: po 2 skirtingo ilgio. Jų kraštus suklijuokite arba susekite segikliu. Jei norite didesnio papuošimo, naudokite daugiau juostelių.

 

5papuosimas

Žaliaskarei žavesio suteiks ir mažyčiai kalėdiniai vainikėliai. Jiems pagaminti prireiks norimų spalvų siūlų, kaspinėlių, iš kartono iškirptų tuščiavidurių apskritimų. Pastaruosius tereikės apvynioti siūlais ir pririšti medžiaginių kaspinų. Galima dekoruoti karoliukais ar kitais puošybos elementais. Nebijokite improvizuoti!

 

thinkingcloset.com, boredpanda.com, diy-enthusiasts.com, etsy.com,curbly.com nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,