Logo
 Spausdinti šį puslapį

V. Gaigalaičio globos namuose vyko valanda su rašytoju

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
J.Paulikienės nuotr. J.Paulikienės nuotr.

     Gruodžio 2 dieną Viliaus Gaigalaičio globos namų gyventojus ir darbuotojus savo apsilankymu pradžiugino Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos narys, Gargždų miesto garbės pilietis Albinas Klizas. Svečias pristatė savo naujausią knygą „Išlįsdavau iš kanapių". Kartu su rašytoju knygą pristatė ir apie literatūrą diskutavo Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorius Juozas Gutauskas bei jo pavaduotoja Diana Ciparienė.


     Bendraudami su globos namų bendruomene, svečiai paskaitė ištraukas iš naujausios knygos „Išlįsdavau iš kanapių". Autorius paminėjo, kad knygoje galima rasti ir anksčiau įvairiuose leidiniuose publikuotų straipsnių, bet yra ir naujų rašinių, naujų pastebėjimų, džiaugsmo ir nusivylimo pripildytų puslapių. Apie daug ką: ir apie švietimo sistemos negandas, ir apie politikų nelabai sąžiningus darbus, ir apie iškilią asmenybę rašytoją Ievą Simonaitytę, ir apie Gargždų futbolo aktualijas, ir apie nuoširdų bendravimą su paprastais gargždiečiais.

 

     Globos namų gyventojai ir darbuotojai džiaugėsi jaukiomis bendravimo akimirkomis, dėkojo svečiams už suteiktą galimybę iš arčiau susipažinti su rašytoju, gyvenančiu ir kuriančiu šalia mūsų ir apie mus.


     Albinas Klizas parašė keturias knygas: „Dzūkas Žemaitijoje", „Sūkuriai", „Laiko juosta", „Likimai" ir „Išlįsdavau iš kanapių". 2003 m. rašytojas tapo Klaipėdos rajono Ievos Simonaitytės literatūrinės premijos laureatu, premija skirta už knygą „Sūkuriai". Šiuo metu rengiama penktoji knyga – „Ir žmogus turi savo medį". Nekantriai laukiame.

 

Susitikimo akimirkos – autorės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,