Logo
 Spausdinti šį puslapį

Automobilio langus nusivalyti privalome

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Prasidėjus šaltajam metų sezonui – žiemai, visi susiduriame su šalčiu, sniegu, ledu. Taigi dėl šių priežasčių automobilių vairuotojai iš ryto susiduria su dar viena problema: tai apšalęs ir apšerkšnijęs automobilis.

   

Nors atrodo, kad lauke šalta ir valyti arba grandyti apšalusius automobilio langus tikrai nemalonus darbas, o laukti, kada automobilio variklis įšils ir, įjungus automobilio šiltą vėjelį, taip atitirpinti automobilio langus laiko nėra, tai – nepateisinama priežastis, kad automobilio langus nuvalytume tik dalinai.

    

Kelių eismo taisyklių (toliau - KET) 4 p. nurodo, kad eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu, o KET 9 p. papildo prieš tai minėtą punktą nurodydamas, kad eismo dalyviai privalo laikytis visų būtinų atsargumo priemonių, nekelti pavojaus kitų eismo dalyvių, kitų asmenų ar jų turto saugumui ir aplinkai, nesudaryti kliūčių jų eismui. Todėl automobilio vairuotojai, radę apšerkšnijusį ar apšalusį automobilį, kurio visi langai apšalę ir per juos nieko nematyti, nori to ar nenori, prieš važiuodami transporto priemone privalo nuvalyti automobilio langus, taip kad per juos būtų galima matyti vaizdą visu transporto priemonės lango pločiu.

    

2014-12-02 Klaipėdoje, Herkaus Manto gatvėje, automobilio vairuotojas, kuris neatliko savo pareigos ir nepasirūpino, kad jo automobilio apšalę ir apšerkšniję langai būtų nuvalyti tinkamai, o nuvalė juos tik dalinai, nepastebėjo į perėją įžengusio ir ėjusio pėsčiojo vaiko, kurį partrenkė automobiliu. Minėtam automobilio vairuotojui, vadovaujantis LR ATPK 127 str. 1 d., gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 1 iki 2 metų.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,