Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šiandien nušvis Klaipėdos eglė (programa)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
© Eimanto CHACHLOVO/ ve.lt nuotr. © Eimanto CHACHLOVO/ ve.lt nuotr.

     Šiandien 17 val. žuvimis ir vėtrunge viršūnėje papuoštą uostamiesčio eglutę įžiebs niekur negirdėtos nematytos pasakos herojai, pakviesiantys ir į beveik mėnesį truksiantį šviesių bei prasmingų renginių maratoną.


     Vytauto V. Landsbergio pasakos „Kalėdų vėtrungės stebuklas" personažai – zuikis, medžiotojas, jo žmona ir Klaipėdos amatininkų cechai. Visą pasaką dainomis papuoš „Junior City Jazz" dainininkai, o vainikuos Kalėdų Senelio pasirodymas ir šventinis fejerverkas. Nuo 19 val. pakvies ir jaunatviška diskoteka.


     Šventinį eglės įžiebimo vakarą Teatro aikštę papuoš Klaipėdos vaikų vėtrungės su jų kalėdiniais norais ir svajonėmis – taip Klaipėda pabaigs šiais metais minėtus Vėtrungių metus. Aplink pagrindinę miesto eglę nušvis Eduardo Balsio menų gimnazijos, Vydūno gimnazijos, Simono Dacho progimnazijos moksleivių sukurtos vėtrungės. Eglutės įžiebimo vakarą įsižiebs ir restauruojamo Klaipėdos dramos teatro žibintai – tai teatrą restauruojančios bendrovės „Pamario restauratorius" dovana miestui.


     Šiemet šventinė programa ir vėl rengiama su socialiniu partneriu – Maltos ordino pagalbos tarnyba. Jau sekmadienio vidurdienį kalėdinės sriubos šventei bendruomenę burs „Maltiečiai". Nuo vidurdienio klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus pakviesti vaišintis nemokama, gerumu paskaninta sriuba. Ją dalins Klaipėdos kultūros magistrai. Susirinkusieji galės ne tik paskanauti sriubos, bet ir rašyti atvirukus, kurie vėliau pasieks vienišus senolius. Nuo 16 iki 18 val. miestelėnai bus pakviesti į skanią ir kvapnią Medaus šventę, kurioje geromis emocijomis apdovanos Klaipėdos krepšinio komandos „Neptūnas" krepšininkai ir miesto žiniasklaidos atstovai. Už simbolinį gerumo litą čia galėsite paragauti tradicinių meduolių, pagamintų iš Klaipėdos krašte surinkto bičių medaus, senovinio „Meškos" pyrago, medaus keksiukų. Sušalusius šildys imbierinė medumi pagardinta arbata.


     Dainuos atlikėjas Vilius Trakys, melodijomis džiugins trimitininkas Audrius Zalca, merginų kvartetas iš Judrėnų, puikia nuotaika užkrės Klaipėdos universiteto studentai ir absolventai. Apsirengusieji baltai bus nudžiuginti linksma pramoga, jei atsineš jau paruoštą artimajam dovaną, ji bus supakuota, naudojant stebuklingą sniegą, o ant pačios dovanos atsiras vanile kvepiantis antspaudas. Norintys įsiamžinti, tą galės padaryti prie spalvingos kalėdinės fotosienos.


     Be to, nuo 16 iki 19 val. sekmadienį Klaipėdos turizmo informacijos centre veiks visai šeimai skirtos kalėdinių vėtrungių dirbtuvės. 18 val. visus mažuosius pasaka apdovanos Kalėdų Senelis.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,