Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų kultūros centre – džiazo improvizacija „Jazz-Folk“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Veronika Povilionienė. Organizatorių nuotr. Veronika Povilionienė. Organizatorių nuotr.

     Gruodžio 18 dieną 18 valandą pirmą kartą Gargžduose, kultūros centre, pirmą kartą Jums – valstybinis choras „Vilnius" drauge su ryškiausiomis džiazo žvaigždėmis: pianistu Artūru Anusausku ir visų mylima Lietuvos dainininke Veronika Povilioniene, saksofonininku Juozu Kuraičiu, pristato unikalią programą „Jazz – Folk".


     Programoje skambės populiariausi džiazo klasikos kūriniai, atliekami choro bei žymių lietuvių džiazo improvizacijos meistrų.

     Improvizuoti liaudies melodijų temomis nėra neįprasta, tačiau nauja tai, kad šis įvykis – pirmasis profesionaliosios chorinės muzikos istorijoje, o jo rengėjas – valstybinis choras „Vilnius" (meno vadovas ir vyr. dirigentas Povilas Gylys, dirigentas Artūras Dambrauskas). Publikos puikiai pažįstamas kaip įdomių, šiuolaikinių ir modernių programų atlikėjas, choras šį kartą nustebins unikaliais ir užburiančiais liaudies melodijų sąskambiais, atliekamais drauge su žymiausia liaudies dainų dainininke, lietuvybės simboliu tapusia Veronika Povilioniene ir improvizacijos meistrais pianistu Artūru Anusausku ir saksofonininku Juozu Kuraučiu. Šie menininkai, vedami muzikinių ambicijų, kūrybiškumo ir meistriškumo, atliks originalias liaudies dainų ir lietuvių kompozitorių improvizacijas.

     Choro ir garsių muzikantų atliekamos lietuviškos melodijos, pasitelkus improvizacijos ir džiazo elementus, skambės naujai, stebins originalumu, šmaikštumu. Neabejojame, jog ši programa paliks Jums neišdildomą įspūdį!

     Atlikėjai: Juozas Kuraitis (saksofonas), Artūras Anusauskas (fortepijonas), folkloro atlikėja Veronika Povilionienė (vokalas), valstybinis choras „Vilnius", dirigentai Povilas Gylys ir Artūras Dambrauskas.
     Klasikinis džiazas ir lietuviškas folkloras dera tarpusavyje? Ateikite, įsitikinsite. Maloniai kviečiame!

 

Bilietų kainos nuo 5 Lt./1,5 Eur iki 10 Lt./2,90 Eur

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,