Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų kultūros centro renginiuose – dosnios širdys

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Kalėdinės mugės metu gyventojai buvo kviečiami aukoti nelaimės ištiktai kretingališkių šeimai. Gerdo Muldarytės nuotr. Kalėdinės mugės metu gyventojai buvo kviečiami aukoti nelaimės ištiktai kretingališkių šeimai. Gerdo Muldarytės nuotr.

     Gargždų kultūros centras prieš šventes organizavo keletą renginių, kurių metu gyventojai buvo kviečiami aukoti nelaimės ištiktai šeimai iš Kretingalės. Tragiškai žuvus pagrindinei šeimos maitintojai mamai, keturiolikmetis Deimantas ir devynmetė Auksė liko gyventi su tėčiu Sauliumi, kuriam sunkiai sekasi rasti nuolatinį darbą.

 

     Kaip portalui mano-gargzdai.lt pasakojo Gargždų kultūros centro projektų vadovė Ieva Jašinskienė, gyventojų širdys buvo dosnios. Gargždų kultūros centre vykusio koncerto – populiariojo džiazo improvizacijos „Jazz-folk" ir šventinės mugės metu buvo paaukota apie 1000 litų, tačiau didžiausia parama skirta įvairiausiais daiktais. Mugės prekeiviai šeimai dovanojo savo gaminių: maisto produktų, saldumynų, kosmetikos, rankšluosčių, patalynės ir kitų rankdarbių... Prie šeimos gerovės prisidėjo ir įmonės: vieni padovanojo kalėdinę eglutę su žaisliukais, kiti – lovą, dar kiti – reikalingų medžiagų remontui ar buities prietaisų.

   

Mugės prekeivių dovanos.

 

 „Visi šie daiktai bus praktiški ir naudingi šeimai. Juos drauge su surinktais pinigais planuojame perduoti iki Kalėdų", – patikino Gargždų kultūros centro darbuotoja Ieva Jašinskienė.

 

     Unikalioje programoje „Jazz – Folk" susirinkusiuosius džiugino valstybinis choras „Vilnius" drauge su ryškiausiomis džiazo žvaigždėmis: pianistu Artūru Anusausku ir visų mylima Lietuvos dainininke Veronika Povilioniene, saksofonininku Juozu Kuraičiu. Choro ir garsių muzikantų atliekamos lietuviškos melodijos, pasitelkus improvizacijos ir džiazo elementus, skambėjo naujai, stebino originalumu, šmaikštumu.

 

     Šeštadienį centre šurmuliavusioje mugėje netrūko originalios produkcijos, rankų darbo gaminių. Koncertavo Jakų skyriaus kaimo kapela „Sendvaris", Dauparų skyriaus kaimo kapela „Šešios bačkos", folkloro ansamblis „Cyrulelis". Taip pat pasirodė ir Kalėdų senelis – „Swedbank" dovana mugės dalyviams.

 

Gargždų kultūros centro renginių akimirkos – Gerdos Muldarytės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,