Logo
 Spausdinti šį puslapį

Krantiečiai džiaugėsi išvyka į Vilnių

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Ekskursijos dalyviai. A. Jeriomenkienės nuotr. Ekskursijos dalyviai. A. Jeriomenkienės nuotr.

     Gruodžio 15 dieną gausus Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos moksleivių būrys, lydimi mokytojų A.Jeriomenkienės, J.Feigytės ir G.Ratkaus, vyko į Vilnių.

 

     Tai kalėdinė dovana mokiniams, kurie užėmė prizines vietas rajoniniuose ir respublikiniuose konkursuose ir olimpiadose, sportinėse varžybose, aktyviems mokyklos prezidentūros nariams ir 6a klasei, kuri mokyklos skelbtame konkurse dėl gyventojų pajamų mokesčio 2 % dalies lėšų rinkimo užėmė pirmą vietą.

     Krantiečiai apsilankė LR Seime, pabuvojo salėse, kuriose vyksta posėdžiai ir priimami įstatymai, LR Prezidento bei A.M.Brazausko salėse, apžiūrėjo dovanų kolekciją, kurios eksponatus mūsų vadovams padovanojo svečiai iš kitų valstybių.

     Pasikėlę keltuvu į Gedimino pilies kalną moksleiviai apžiūrėjo pilies ekspoziciją, kuri supažindina su XIV a. Vilniaus pilių rekonstrukciniais maketais, to laikotarpio ginkluote ir pasigrožėjo šventiškai pasipuošusio Vilniaus panorama, kuri atsiveria iš bokšto viršuje įrengtos apžvalgos aikštelės.

     Moksleiviai pasivaikščiojo po senamiestį, aplankė Vilniaus katedrą, jos požemius, pamatė ir sužinojo daug įdomių dalykų bei pagilino savo istorijos žinias.

     Kupini įspūdžių, mažumėlę pavargę ir labai dėkingi mokyklai už padovanotą išvyką mokiniai grįžo namo.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,