Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jaunieji „Vaivorykštės“ žurnalistai praktikavosi Italijoje

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
 Reggo nacionalinės televizijos stotyje. Dalyvių nuotr. Reggo nacionalinės televizijos stotyje. Dalyvių nuotr.

     Gruodžio pabaigoje keturi gimnazijos mokiniai: Kuprelytė Gerda, Pakamorė Ignas, Šeškaitė Areta ir Valteras Paulius, lydimi anglų kalbos mokytojos, projekto koordinatorės Astos Jonauskienės bei mokyklos direktorės Irenos Pintverytės, dalyvavo jau antrus metus vykstančiame tarptautiniame Comenius projekte „Europos kaleidoskopas. Mažieji žurnalistai Europoje".


     Šįkart su šalimis partnerėmis (Ispanijos, Lenkijos, Prancūzijos, Rumunijos bei Turkijos) programą vykdėme Italijoje, Corrigiano Calabro miestelyje. Pagrindinis šio projekto tikslas – tai siekis skatinti bendrauti su kuo daugiau bendraminčių iš įvairių Europos šalių, mokytis vieniems iš kitų žurnalistinių gudrybių bei tobulinti bendruosius įgūdžius skleidžiant kultūrinį unikalumą.
     Be įsimintinų išvykų, ekskursijų, pristatėme savo šalis, pasidžiaugėme darbais, kuriuos nuveikėme savo namuose per kelis mėnesius (po paskutinio susitikimo Turkijoje). Visiems dalyviams buvo įdomu ir linksma: skambėjo gyvo orkestro muzika, įvairių šalių tautinės dainos. Dauguma vaikščiojo pasidabinę savo šalies tautiniais kostiumais. Visi vaišinosi iš Lietuvos atvežtais kūčiukais bei namine duona, klausėsi lietuviškų sutartinių, kalėdinių liaudies dainų. Ypač įdėmiai žiūrėjo vaizdinę medžiagą bei klausėsi apie lietuvių Kūčių bei Kalėdų papročius. Vakarą užbaigė kalėdinių dainų karaokė bei itališkų picų ragavimas.
     Kaip ir dera jauniesiems žurnalistams, važiavome į Reggo nacionalinės televizijos stotį, kurioje susipažinome su visa įranga, reikalinga žinių vedimui bei naujienų pranešimui. Taip pat teko išbandyti ir žinių vedėjų vietą, kai aplink visur tik kameros, prožektoriai. Tokie įspūdžiai mūsų praktikoje ne tik nauji, bet ir neišdildomi!

 

Kelionės akimirkos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,