Logo
 Spausdinti šį puslapį

Futbolas į Gargždus sugrįžo pergalingai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Per rungtynes du įvarčius pelnė M.Gudauskas. G.Muldarytės nuotr. Per rungtynes du įvarčius pelnė M.Gudauskas. G.Muldarytės nuotr.

     Sekmadienį vykusiose pirmose I lygos pirmenybių rungtynėse „Banga" Gargždų miesto stadione 3:1 įveikė „Panevėžį".


     „Bangai" prireikė tik kiek daugiau kaip dvidešimt minučių, kad įveiktų jaunos Panevėžio ekipos gynybą. Po perdavimo į baudos aikštelę panevėžiečiai nesėkmingai išmušinėjo kamuolį ir šis atiteko ties baudos aikštelės riba buvusiam M.Gudauskui. Po gargždiškių gynėjo smūgio į viršutinį vartų kampą rezultatas tapo 1:0.

     Netrukus A.Staponka galėjo padvigubinti persvarą, bet po jo smūgio iš dešiniojo krašto kamuolys praskriejo greta vartų. 33 minutę E.Drąsutis suklaidino porą varžovų kairiajame krašte ir smūgiu iš 18 metrų sukirto į skersinį.

     Antrojo kėlinio pradžioje grubią klaidą padarė panevėžiečių vartininkas, atidavęs kamuolį baudos aikštelės prieigose buvusiam E.Drąsučiui. Visgi „Panevėžio" ekipą nuo nemalonumų išgelbėjo gynėjas, neleidęs A.Bačanskiui pasinaudoti puikiu E.Drąsučio perdavimu. 

     Netrukus pirmą rimtą progą rungtynėse turėjo svečiai. P.Lukšio smūgį iš dešiniojo krašto į kampinį nukreipė I.Driomovas.

     Tarsi supratę, kad vieno įvarčio persvaros gali nepakakti, „Bangos" futbolininkai ėmė kurti vieną progą po kitos. Iš pradžių E.Drąsutis pavojingai smūgiavo iš kairiojo krašto, vėliau A.Staponka, iššokęs vienas prieš vartininką, smūgiu iš 16 metrų pasiuntė kamuolį virš vartų. 65 minutę po A.Bačianskio smūgio gynėjai suspėjo paskutinę akimirką sustabdyti į vartus skriejantį kamuolį. Galiausiai 66 minutę svečių gynybiniai įtvirtinimai griuvo – K.Urbaitis permetė kamuolį M.Gudauskui ir „Bangos" gynėjas galingu smūgiu iš baudos aikštelės pasiuntė kamuolį į vartus – 2:0.

     „Bangai" įgijus dviejų įvarčių persvarą kiek aktyviau pradėjo rungtyniauti panevėžiečiai. 85 minutę jiems pavyko pasinaudoti grubia klaida gynyboje ir A.Laurenčikas iš kelių metrų pasiuntė kamuolį į vartus – 2:1.

     Visgi svečių viltys iškovoti bent tašką gyvavo neilgai – po trijų minučių puikų M.Gudausko perdavimą į baudos aikštelę įvarčiu pavertė panevėžiečių gynėjas G.Vasiliauskas, galva nukreipęs kamuolį į savus vartus – 3:1.


     Po rungtynių „Panevėžio" vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys padėkojo gargždiškiams už puikią futbolo atmosferą: „Paliko gerą įspūdį priėmimas, puikus stadionas, daug žiūrovų, Gargždų „Bangos" žaidimas. Mūsų žaidimas tik kuriamas, nes mes tik dvi savaites kartu. Tie keletas patyrusių žaidėjų, kurie turėjo visus nuraminti gynyboje, nesužaidė taip, kaip aš norėčiau. Kitiems žaidėjams, kuriems 17-18 metų, tokios rungtynės su suaugusiais yra labai gera pamoka. Galvoju, kad po truputį judėsime į priekį. Po mėnesio ar dviejų bus ir rezultatai. Noriu pasveikinti šeimininkus su pergale ir palinkėti sėkmės."


     „Bangos" vyriausiasis treneris Vaidas Žutautas pasidžiaugė, kad komanda sužaidė geriau nei paskutinėse draugiškose rungtynėse: „Pirmų rungtynių laukiau su baime, nes po paskutinių draugiškų rungtynių buvo daug taisytinų dalykų. Manau, kad vyrai padarė reikiamas išvadas ir buvo susikoncentravę šioms varžyboms. Neblogos rungtynės buvo tiek žaidimo, tiek rezultato prasme. Varžovų komanda jauna, tačiau manau, kad šiais metais jie daug kam įkąs." Paklaustas apie šeštadienį laukiančią dvikovą su „Nevėžiu" treneris sakė: „Jau šiose rungtynėse apie tai galvojau. Pakeičiau K.Urbaitį ir A.Bačanskį, kad negautų kortelių ir traumų. Manau, kad Kėdainių „Nevėžio" komanda pagal sudėtį yra šiam momentui stipriausia I lygoje. Laukia sunkios varžybos."

 

Iš rungtynių protokolo. Banga (Gargždai) – Panevėžys (Panevėžys) 3:1 (1:0).
Teisėjas – V. Gerasimovas (Klaipėda), 1000 žiūrovų.
Įvarčiai: 22 ir 67 min. M. Gudauskas (Banga); 85 min. A. Laurenčikas, 88 min. (į savus vartus) G. Vasiliauskas (Panevėžys).
Įspėti: 44 min. S. Urbaitis, 82 min. A. Ivanauskas (Banga); 61 min. D. Donėla (Panevėžys).
„Bangos" sudėtis: I.Driomovas, S.Urbys, A.Šlušnys, A.Ivanauskas, M.Gudauskas, A.Bačanskis (78' S.Jurkus), A.Butkus, J.Adamas, K.Urbaitis (76' I.Jurgutis), E.Drąsutis, A.Staponka. Atsargoje liko: E.Jonaitis, T.Dargužas, K.Kelpšas, D.Pačkauskas, E.Rudavičius.


     Kitas rungtynes „Banga" žais šeštadienį, balandžio 4 dieną, 15 valandą Kėdainiuose su vietos „Nevėžiu".

 

Pergalingų varžybų akimirkos – Gerdos Muldarytės fotogalerijoje:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,