Logo
 Spausdinti šį puslapį

Balandžio 6-oji – Saugaus eismo diena Lietuvoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
policija.lt nuotr. policija.lt nuotr.

     Balandžio 6-ąją, šiais metais – antrąją šventų Velykų dieną, Lietuvoje minima Saugaus eismo diena. Tai diena, suteikianti galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje.

 

     Saugaus eismo diena į atmintinų dienų sąrašą įtraukta 2006 metais (Lietuvos Respublikos atmintinų dienų įstatymas).

     Policija dar kartą primena visuomenei – saugumas kelyje priklauso nuo mūsų visų. Dėl to Kelių eismo taisyklių laikymasis, pagarba vienas kitam, dėmesingumas, drausmingumas ir sąmoningumas, minčių ir veiksmų harmonija turi lydėti kiekvieną, esantį kelyje.

     Šiai dienai paminėti policijos pareigūnai, kelius prižiūrinčių įmonių darbuotojai organizuoja prevencinius renginius, susitikimus su moksleiviais, veda saugaus eismo pamokas, bendruomenės nariams dalija aktualią prevencinę medžiagą, bendrai maldai bažnyčiose kviečia kunigai.

     Kartu akcentuojame, kad didžiausia Saugaus eismo dienos svarba – nė vieno nukentėjusio eismo dalyvio šalies keliuose. Saugokime save ir kitus.

 

Statistika:

     2010-2014 metais Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 1 418 žmonių, tarp jų – 85 nepilnamečiai, sužeisti 19 997 eismo dalyviai. Iš viso užregistruoti 16 904 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.

     Praėjusiais, 2014-aisiais, metais 28 Europos Sąjungos šalyse eismo įvykiuose žuvo 25 700 žmonių. T. y. vidutiniškai žuvo 51 iš milijono gyventojų. Kaip ir ankstesniais metais mažiausiai žmonių žūsta Maltos Respublikos, Nyderlandų ir Švedijos Karalysčių, Jungtinės Karalystės keliuose (30 žūčių milijonui gyventojų). Deja, mūsų šalyje, kaip ir Bulgarijoje, Latvijoje ir Rumunijoje žuvusiųjų skaičius, tenkantis vienam milijonui gyventojų, – daugiau negu 90.

     Tegul saugaus eismo diena būna kasdien!

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,