Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lietuvos jaunių-jaunimo klasikinių šachmatų pirmenybėse

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Burtai lėmė, jog prie šachmatų lentos kovojo du gargždiškiai – Rokas Liutvinas ir Antanas Žvinklys. Z.Bitino nuotr. Burtai lėmė, jog prie šachmatų lentos kovojo du gargždiškiai – Rokas Liutvinas ir Antanas Žvinklys. Z.Bitino nuotr.

     Kovo 30-balandžio 3 dienomis Panevėžyje vykusiose Lietuvos jaunių-jaunimo klasikinių šachmatų pirmenybėse kovojo septyni Gargždų sporto mokyklos auklėtiniai.


     Pačių vyriausiųjų grupėje (B18 arba 1997-1998 metų gimimo) mums atstovavo Laurynas Liutvinas. Visą čempionatą Laurynas kovojo pagirtinai, sumaniai išnaudojo savo įgytas žinias. Septyniose partijose surinkęs 3,5 taško tarp 12 dalyvių iškovojo garbingą septintą vietą. Tarp visų šios grupės dalyvių Laurynas buvo vienas iš daugiausiai pasikėlusių savo tarptautinį reitingą (per 39 balus). Nuo šiol jo klasikinių šachmatų Rtg.1668.


     B16 arba 1999-2000 metų gimimo grupėje tarp 14 dalyvių buvo 3 mūsų mokyklos auklėtiniai: Rokas Liutvinas, Mantas Kerpė ir Antanas Žvinklys. Mūsų vaikinai šioje grupėje buvo vieni jauniausių. Nepaisant to, visi jie kovojo gerai: nors nebuvo tarp lyderių, bet nebuvo ir paskutiniai. Galutiniai jų rezultatai: A.Žvinklys (3 taškai iš 7 galimų, 8 vieta), M.Kerpė (3 taškai, 9 vieta), R.Liutvinas (2 taškai, 11 vieta).


     Trys mūsų mokyklos atstovai buvo tarp 52 B14 arba 2001-2002 metų gimimo šachmatininkų. Visi jie kovojo permainingai, sužaisdami ir geresnių ir blogesnių partijų. Gerai startavo daug laiko pirmomis dienomis prie lentos praleisdavęs ir kruopščiai variantus skaičiavęs Danielius Raudys. Jis buvo pakilęs net iki geriausiųjų dešimtuko, bet panašiai kaip ir pernai, blogiau sužaista antroji čempionato pusė. Tad galutinėje įskaitoje su 3,5 taško iš 8 galimų jis liko 33-ioje vietoje.


     Mantas Pilipuitis atvirkščiai, pirmoje čempionato dalyje žaidė blankiai, darė skubotus ėjimus, kartais ne pačius tiksliausius, dėl ko arba pralaimėdavo, arba beveik laimėtas partijas baigdavo lygiomis. Antroje varžybų dalyje Mantas atgijo, pradėjo rinkti taškus ir kilti turnyrinėje lentelėje aukštyn.

 

     Galutinėje įskaitoje jis iškovojo 21-ąją vietą (4,5 taško iš 8 galimų). Mažiausiai čempionate buvo tikėtasi iš pirmą kartą į Lietuvos pirmenybes atvykusio Jokūbo Straukos. Ir Jokūbas nenuvylė. Jisai ne tik surinko 3 taškus (43 vieta), bet ir pasisėmė varžybinės patirties ateities kovoms.


     Net keturi mūsų mokyklos auklėtiniai (A.Žvinklys, R.Liutvinas, M.Pilipuitis ir D.Raudys) pirmą kartą įvykdė klasikinių šachmatų reikalavimus tarptautiniams reitingams gauti. Kokie jie bus, paaiškės, kai varžybų rezultatus patvirtins FIDE (tarptautinė šachmatų federacija).

 

Zigmo Bitino nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,