Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų miesto gimtadienis garantuos gerą nuotaiką

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Asociatyvi Monikos Sutkutės nuotrauka. Asociatyvi Monikos Sutkutės nuotrauka.

Visai netrukus Gargždai minės 762-ąjį gimtadienį. Kadangi miestas yra Klaipėdos rajono centras, kartu švęsti kviečiami ne tik gargždiškiai, bet ir visi rajono gyventojai. Jau paaiškėjo, kokios pramogos ir atrakcijos jų laukia.

 

Įžanga – naujas festivalis

Gerai praleisti laiką gyventojai turės galimybę dar likus savaitei iki gimtadienio – gegužės 30-ąją. 19 val. prasidės naujo Keturių vandenų festivalio atidarymas. Atidarymo ceremonijos metu džiugins Klaipėdos jaunimo teatro muzikinis performansas. 19.05 val. dėmesį prikaustys Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis po atviru dangumi „Kopėčios“, o 19.45 val. savo muzika užburs violončelių duetas „TQK DUO“. Tai bus tik įžangą į festivalį. Daugiau jo renginių laukia rudenį.

Įdomu tai, kad Gargždų kultūros centro pastatas netrukus pasidabins nauju „rūbu“ – vizualizacija, atspindinčia keturių vandenų kraštą. Ji pastatą puoš visus metus. Šios idėjos sumanytojas – Kultūros centro renginių režisierius Vaidas Kvedaras.

Gargždų kultūros centro projektų vadovė Ieva Jašinskienė pasakojo, kad keturių vandenų krašto teminė linija bus išlaikyta ir 762-ojo miesto gimtadienio metu. Kodėl keturių vandenų kraštas? Nes Klaipėdos rajonas turtingas ne tik „turimomis“ upėmis bei ežerais, bet ir priėjimu prie Kuršių marių, jūros.

 

Sporto mėgėjai nebus pamiršti

Gegužės 31 d. 10 val. pamankštinti galvas kvies šachmatų turnyras, skirtas Gargždų miesto gimtadieniui ir Vaikų gynimo dienai paminėti. Jis vyks Gargždų „Kranto“ pagrindinėje mokykloje.

Birželio 5 d. 18 val. Gargždų kultūros centrą užlies dėkingumas ir pagarba – vyks miesto garbės piliečio ir rajonui nusipelniusių žmonių apdovanojimo ceremonija.

Renginių gausa pasipils birželio 6-ąją. Tiesa, jų laikas yra preliminarus, tad gali keistis. I.Jašinskienė tvirtino, kad prie renginių vedimo prisidės Gargždų jaunimas.

Nuo 8 val. Klaipėdos gatvėje šurmuliuos jau tradicine tapusi mugė, kurioje prekiaus tautodailininkai, amatininkai, rankdarbių meistrai, smulkūs verslininkai, maisto produktų gamintojai. Prekybininkai registruotis į mugę gali tel. (8 46) 45 20 28, mob. 8 655 63 513, el. p. .

9 val. aikštėje prie Gargždų kultūros centro startuos krepšinio varžybos 3 prieš 3 jaunimui (nuo 1999 m.) ir suaugusiems. „Minijos“ progimnazijos stadione 10 val. prasidės futbolo turnyras vaikams ir jaunimui, krepšinio varžybos 3 prieš 3 vaikams, paplūdimio tinklinis vaikams, jaunimui ir suaugusiems. Tuo pačiu metu „Kranto“ pagrindinės mokyklos teniso kortuose vyks teniso varžybos.

Taip pat 10 val. netinginiaus ir bėgikai – organizuojamas tradicinis bėgimas su „Mars“ aplink Gargždus.

11 val. Klaipėdos gatvėjesavo jėgą demonstruos Klaipėdos rajono galiūnai, bus surengtos moterų ir vyrų rankų lenkimo varžybos.

 

Eisenos priekyje – keturios dievybės

13.30 val. nuo prekybos centro „Maxima XX“ aikštelės pajudės įspūdinga šventinė eisena, kurios priekyje žygiuos keturios vandens stichijų dievybės.

Pasak I.Jašinskienės, neliks pamiršti ir mažieji Klaipėdos rajono gyventojai. Aikštėje prie Gargždų kultūros centro 14 val. prasidės vaikų ir jaunimo festivalis „O mes vaikai, o mes pasaulis“. Jo metu liūdėti neleis nuotaikingas atidarymas, jaunųjų rajono talentų fiesta, šokanti aikštė, animatorių programa ir kitos atrakcijos.

19 val. bus verta pasigėrėti iš Kauno atvyksiančio Karinių oro pajėgų orkestro koncertu. Populiarios muzikos gerbėjai pasilinksminti galės 21 val. prasidėsiančio atlikėjos Mios ir grupės koncerto metu. Šis pasirodymas miestui atsieis 2 tūkst. eurų.

22.20 val. numatomas šventinis fejerverkas, o 22.30 val. muzikos ritmais vakarą pagyvins DJ Crembo.

Birželio 7 d. 11 val. Gargždų miesto stadione planuojamos vaikų ir jaunimo sunkiosios atletikos varžybos. 12 val. Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje bus aukojamos Šv. mišios už miestą ir miestiečius.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,