Logo
 Spausdinti šį puslapį

Svajonės gali virsti realybe: Tilvikų gyventojai džiaugiasi išpuoselėtu parku

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Parko pašonėje siūbuoja ramybe dvelkiantis beržynėlis. Parko pašonėje siūbuoja ramybe dvelkiantis beržynėlis.

Klaipėdos rajono Tilvikų kaimo gyventojai nuo seno turėjo gražią svajonę – sutvarkyti parką, kad jame vietos rastų ir aktyvaus, ir pasyvaus laisvalaikio mėgėjai. Šiandien pravažiuojantieji pro Tilvikus nė nesusimąsto, kad kaimo pašonėje, prie Žvelsos upelio, įkurdinta tokia nuostabi gamtos kertelė.

 

Svajojo apie parką

Tinkamai išplėtotos rekreacinės zonos Tilvikų kaime pasigesta seniai. Todėl, prasidėjus paraiškų teikimui pagal „Leader“ programą, aktyvūs tilvikiškiai nesnaudė ir ėmėsi veiksmų, kad svajonė virstų realybe. Pasisekė – Tilvikų kaimo bendruomenė pradėjo įgyvendinti projektą „Tilvikų parko pritaikymas aktyviam poilsiui ir pramogoms“. Tam buvo skirta 130 838,85 Lt (37 893,55 Eur) parama.

Tilvikų kaimo bendruomenės valdybos narė Barbora Petkevičienė pasakojo, kad dar kolūkio laikais ši teritorija buvo numatyta kaip visuomenės poreikiams skirta vieta. Įkūrus bendruomenę, čia pradėta švęsti Jonines, vyksta sporto varžybos.

Moteris mena, kad, ėmus tvarkyti parką, kaip ir visur, atsirado ir entuziastingai nusiteikusių gyventojų, ir tokių, kurie į viską žvelgė atsargiai ar manė, kad permainų niekam nereikia.

 

Išgražino neatpažįstamai

Šiandien buvusi apleista teritorija, skendėjusi krūmynuose ir šiukšlėse, neatpažįstama.

„Viską išsivalėme. Rinkomės į talkas, dirbti teko išties daug. Taip pat trejus metus buvo įgyvendinimas jaunimo projektas „Mes gamtos vaikai“, kurio metu išvalyta upė“, – prisiminė B.Petkevičienė.

1,33 hektarų teritorijoje įrengta universali sporto aikštelė, kurioje galima žaisti krepšinį, tinklinį, netoliese – vaikų žaidimų zona. Parko erdvė kuo puikiausiai tinka ir koncertams: yra sumontuota scena, bendruomenė įsigijo modernios garso įrangos, įrengtas biotualetas.

Pobūvius galima rengti tentinėje pavėsinėje su baldais. Joje telpa iki 50 žmonių, tad čia galima švęsti pačias įvairiausias progas.

 

pavesine

Prie pirties pastatyta medinė pavėsinė.

 

Ramybe dvelkia beržų slėnis

Pasyvaus poilsio entuziastai gali pasilepinti mobilioje pirtyje – saunoje ir kubile su 8 sėdimamomis vietomis, kuri, esant poreikiui, gali būti ir išnuomota. Prie pirties pastatyta medinė pavėsinė su suolais ir stalais.

Parko pašonėje siūbuoja jaukus ir ramybe dvelkiantis beržynėlis, bendruomenės pavadintas „Beržų slėniu“. Jo link veda sutvarkyti takai. Per tvenkinį, kuriame plaukioja karosiukai, įrengtas tiltelis. Gyventojai pasakoja, kad kadaise čia buvusi linmarka – linų merkimo vieta.

B.Petkevičienės šeima: vyras, sūnus ir ji, sumūrijo židinį-šašlykinę. Statybinėmis medžiagomis aprūpino ūkininkas Fortūnatas Vaitkus.

Ruožas palei gatvę ir šlaitas buvo apsodintas pušelėmis.

 

Atvyksta ir iš kitur

B.Petkevičienė patikino, kad įgyvendintas projektas tikrai pasiteisino.

„Ypač jaunimas džiaugiasi modernia sporto aikštele su polipropileno danga. Čia pažaisti atvažiuoja žmonių ir iš Kulių, Gargždų“, – išskirtinę aikštelę gyrė B.Petkevičienė.

Parke jau buvo švęstas giminės susitikimas, gimtadienis, kiti nuomavosi kubilą, vyksta renginiai.

„Manau, kad laikui bėgant „judesys“ dar labiau įsivažiuos“, – tikisi B.Petkevičienė.

Galbūt tai pavyks padaryti nuo sausio 17 d. bendruomenei ėmusiam vadovauti naujam pirmininkui Pranui Šiauliui.

 

Vaizdo įrašas:

 

vvg

Daugiau informacijos apie pajūrio bendruomenes – internetinėje svetainėje www.pajuriobendruomenes.lt

 

mano-gargzdai.lt nuotraukos:

Atnaujinta 15 birželio 26, Penktadienis 17:22

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,