Logo
 Spausdinti šį puslapį

Birželį gerokai išaugo pažeidimų dėl kainų nenurodymo dviem valiutomis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

     Valstybinė ne maisto produktų inspekcija prie Ūkio ministerijos (toliau – Inspekcija) birželio mėnesį atliko 195 ūkio subjektų (96 miestų savivaldybėse ir 99 rajonuose) prekių ir paslaugų dvejopų kainų nurodymo atitikties patikrinimus.

 

 

     Patikrinti 13 ūkio subjektų, kurie yra pasirašę geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumą, t.y. 6 proc. visų tikrintų Inspekcijos ūkio subjektų. Šių ūkio subjektų patikrinimo metu nenustatyti prekių ir paslaugų dvejopų kainų nurodymo atitikties pažeidimai.

     Kaip teigia Inspekcijos viršininkas dr. Renaldas Čiužas jau antrą mėnesį iš eilės iš vartotojų negaunami pranešimai dėl prekių ir paslaugų dvejopų kainų nurodymo atitikties pažeidimų.

     Atlikti 192 pirminiai ir 3 pakartotiniai patikrinimai. Patikrinimų su pažeidimais procentas pirminiuose patikrinimuose – 12,5 proc. (24 patikrinimai), pakartotinių patikrinimų metu pažeidimų nenustatyta.

     Didžiųjų miestų apskrityse atlikti 113 patikrinimų, t.y. 58 proc. visų patikrinimų. Šiose apskrityse atliktuose patikrinimuose – 11,5 proc. patikrinimų su nustatytais pažeidimais (iš 113 atliktų patikrinimų – 13 nustatyti pažeidimai). Mažesnių miestų apskrityse atliktuose patikrinimuose – 14 proc. patikrinimų su nustatytais pažeidimais (atlikti 79 patikrinimai ir iš jų 11 nustatyti pažeidimai).

     Inspekcija 2015 m. birželio mėnesį patikrino 3884 pavadinimų prekių ir paslaugų dvejopų kainų nurodymo atitiktį. Iš jų 251 produktui nustatyti pažeidimai (6,5 proc. nuo visų tikrintų prekių/paslaugų). Inspekcijos viršininkas dr. Renaldas Čiužas teigia, kad ženkliai išaugo pažeidimų skaičius dėl kainos nenurodymo dviem valiutomis – iki 90,4 proc. Nuo balandžio mėnesio šių pažeidimų skaičius pastoviai didėjo. Sumažėjo kitų pažeidimų: 8,4 proc. – perskaičiuojant kainas pritaikytas netinkamas keitimo kursas; 1,2 proc. – kainos apvalinimas neatitinka teisės aktų reikalavimų. Pažeidimų, kai kainos nurodytos neaiškiai, klaidinančiai, nenustatyta.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,