Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sekretoriatas atneš permainų valdančiojoje daugumoje?

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Jau žinomi trys asmenys, kurie dirbs Tarybos ir mero sekretoriate. Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotr. Jau žinomi trys asmenys, kurie dirbs Tarybos ir mero sekretoriate. Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotr.

Nuo liepos 1 dienos įsigaliojo Klaipėdos rajono politikų sprendimas steigti Tarybos ir mero sekretoriatą. Jau žinomi trys asmenys, kurie jame dirbs. Pasklidus šiai naujienai, politiniuose užkulisiuose prabilta, kad tai slepia dar vieną galimą žinią – artėjantį valdančiosios daugumos didėjimą.

 

Žemaičių frakcija – į daugumą?

Sekretoriato steigimui rajono taryba pritarė birželio 25-ąją vykusio posėdžio metu. Sekretoriate dirbs sekretorius – mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojas, vienas valstybės tarnautojas ir du darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartis.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus vedėjos pavaduotoja Ramutė Bučnienė nurodė, kad Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas pasirašė potvarkį, kuriuo Rūta Zubienė skiriama Savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato sekretorės pareigoms politinio asmeninio pasitikėjimo valstybės tarnautoja. R.Zubienė iki šiol dirbo Sendvario seniūnijos seniūnės pavaduotoja.

Politiniuose užkulisiuose pasigirdo svarstymų, kad šis mero pasirinkimas signalizuoja apie Žemaičių frakcijos prisijungimą prie valdančiosios daugumos. R.Zubienę šiemet vykusių savivaldybių tarybų rinkimų metu Žemaičių partija pasiūlė į Priekulės rinkimų apylinkės komisiją.

Žemaičių frakcijos pirmininkas Raimondas Simonavičius portalui mano-gargzdai.lt nurodė, kad jokie sprendimai dar nėra priimti.

„Galiu pasakyti, kad kol kas jokių planų nėra. Susirinkę į kitą Tarybos posėdį ir spręsime, ar mes opozicija ar daugumoj“, – tvirtino R.Simonavičius.

 

Geras metas ruoštis darbui

Jau žinoma ir kurie Savivaldybės administracijos darbuotojai bus perkelti dirbti į Tarybos ir mero sekretoriatą.

Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas vardijo, kad Tarybos ir mero sekretoriate dirbs mero sekretorė, vyriausioji specialistė Vita Petravičienė ir Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė Agnė Kerpienė.

„A.Kerpienė yra pakaitinė, ji dirbo laikinai, vietoj vaiko priežiūros atostogose esančios moters. Į Bendrąjį skyrių grįš, kas išėję į dekretines, o A.Kerpienė liks Sekretoriate“, – dėstė Savivaldybės administracijos direktorius.

S.Karbauskas pasakojo, kad su Tarybos ir mero sekretoriato sekretore jau susipažino.

„Meras dabar kaip tik atostogauja, geras laiko tarpas Sekretoriato vadovei pasiruošti rimtam darbui“, – mintimis dalinosi S.Karbauskas.

Paklaustas apie sklandančius gandus, kad Žemaičių frakcija prisijungs prie valdančiosios daugumos, Administracijos direktorius sakė, kad tokio kreipimosi „tvarkiečiai“ nesulaukė.

„Apie daugumą nėra jokios kalbos. Į „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją „žemaičiai“ nesikreipė dėl daugumos sudarymo“, – kalbėjo S.Karbauskas.

Kas bus ketvirtasis asmuo, dirbsiantis Tarybos ir mero sekretoriate, kol kas nežinoma.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,