Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos valstybinėje kolegijoje – nauja studijų programa

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
KVK nuotr. KVK nuotr.

     Klaipėdos valstybinė kolegija būsimiems studentams siūlo rinkti naują studijų programą – Žmonių išteklių valdymą.

 

     Studijų programos tikslas – parengti kvalifikuotą ir į praktinę veiklą orientuotą specialistą, gebantį planuoti, organizuoti, motyvuoti, kontroliuoti ir vystyti žmonių išteklius, atsižvelgiant į organizacijos strateginius tikslus ir socialinės atsakomybės principus, dalyvauti organizacijos mikroklimato formavime.

     Žmonių išteklių vadybos specialistas kurs personalo politiką: planuos kokio išsilavinimo ir kiek reikės darbuotojų, jog efektyviai būtų atlikti visi būtini darbai. Specialistas kurs profesijų aprašymus ir nustatys pareigybių kvalifikacinius reikalavimus, tikrins darbuotojų kompetencijas, tvarkys jų karjeros planus, organizuos darbuotojų kvalifikacijos kėlimo ir tobulinimo kursus. Žmonių išteklių vadybos specialistas atsakingas už darbuotojų priėmimą, atleidimą, su personalu susijusių teisinių klausimų sprendimą, organizacinio klimato formavimą, motyvavimo, atlygio, mokymo, adaptavimo sistemų kūrimą, investicijų į žmonių išteklius planavimą. Specialistas bus ir geras psichologas, jam teks tarpininko tarp vadovybės ir darbuotojų vaidmuo.


     Kolegijos dėstytojų atlikti tyrimai ir Lietuvos darbo biržos Įsidarbinimo galimybių barometro duomenys rodo, kad yra pastovus vidutinis personalo specialistų poreikis.

 

     Studijų programą baigę asmenys galės dirbti:

  • personalo specialistais, vyr. specialistais,
  • bendrųjų reikalų specialistais,
  • skyriaus vadybininkais personalo / žmonių išteklių valdymo skyriuose privačiose įmonėse ir kompanijose,
  • kurti ir valdyti verslą, teikiantį žmonių išteklių valdymo paslaugas kitoms organizacijoms.

 

     Žmonių išteklių valdymo studijų programos absolventai galės toliau tęsti studijas universitetuose pagal pirmosios pakopos studijų programas, atlikti Erasmus absolventų praktiką Europoje.

     Daugiau informacijos: http://www.kvk.lt/component/content/article/98-busimiems-studentams/862-zmoni-istekli-valdymas-informacija.html

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,