Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajone – naujas vandenlenčių parkas

Įvertinkite šį įrašą
(10 balsai)
Nuo šiol sodyba „Gribžė“ vilios vandens sporto mėgėjus. Simos Ulvikienės nuotr. Nuo šiol sodyba „Gribžė“ vilios vandens sporto mėgėjus. Simos Ulvikienės nuotr.

     Ekstremalaus sporto ir nuotykių mėgėjai gali džiūgauti – Klaipėdos rajone pradėjo veikti naujas vandenlenčių parkas.

 

     Skrieti virš vandens ir išbandyti populiarėjančią pramogą nuo liepos mėnesio pradžios kviečia sodyba „Gribžė", esanti Gribžinių kaime, iki kurio nuo Gargždų – vos 7 kilometrai. Vieno hektaro ploto tvenkinyje įrengta 160 metrų trasa, sumontuoti trys tramplynai – du M tipo „kikeriai" ir 20 metrų vamzdis.
     Taip pat pastatyta poilsio zona, kurioje galima atsipūsti ar tiesiog stebėti draugų pasirodymus ant vandens.

 

     Praplėtė pramogų įvairovę
     Idėją įrengti vandenlenčių trasą, anot sodybos savininko Gintaro Lubausko, padiktavo noras išnaudoti nemažą vandens telkinį, praplėsti paslaugų įvairovę.
     „2010 metais buvo iškastas tvenkinys, truputėlį jį pailginome. Vandenlentės – sparčiai populiarėjanti sporto šaka. Norėjome sukviesti daugiau sportuojančių žmonių, pasiūlyti dar daugiau skirtingų laiko leidimo būdų, išnaudoti vandenį", – sakė sodybos savininkas.

     Nors rajone yra dar keletas analogišką paslaugą siūlančių parkų, konkurencijos „Gribžės" šeimininkas nesibaimina.
     „Pas mus suteikta galimybė gauti daugiau paslaugų: yra lauko teniso kortai, krepšinio, futbolo ir pliažo tinklinio aikštelės, be to, galimas apgyvendinimas", – privalumus vardijo pašnekovas.

 

     Išmokti gali kiekvienas
     Ekstremalių pojūčių ir adrenalino siekis ant vandens prisidėjo prie vandenlenčių sporto atsiradimo. Tai tarsi tarpinis variantas tarp vandens slidžių, kuomet reikalingas kateris, ir banglenčių, kuomet varomąja jėga tampa vėjas. Vandenlentininkams vėją ar katerį pakeičia kabelių sistemos.

     Pats šią sporto šaką išbandęs sodybos „Gribžė" savininkas atviravo, kad, nors pradžia ir nėra lengva, išmokti čiuožti vandenlente gali kiekvienas.

     „Tai – sportas visiems, bet pradžia sunkoka, mat dirba visi raumenys. Pirmo karto metu galima išmokti atsistoti ant vandenlentės, antrą-trečią dieną tenka mokytis apsisukti, o po to jau galima ir ant tramplynų save išmėginti", – pasakojo G.Lubauskas, pats drauge su sūnumi ir užsiimantis vandenlenčių trasos aptarnavimu šioje sodyboje.

     Į paslaugų kainą yra įskaičiuotos visos būtinos priemonės: liemenė, šalmas, hidrokostiumas, vandenlentė, tad užtikrinamas maksimalus pramogos saugumas.

     Apie neseniai atidarytą parką sužino vis daugiau žmonių, kurie atvyksta išbandyti šią naują pramogą.
     „Būna, kad visa diena yra užimta, tad geriau rezervuotis iš anksto", – sakė „Gribžės" savininkas, į oficialų vandenlenčių parko atidarymą pakviesiantis rugpjūčio mėnesio pradžioje.

 

     Sodyba – neturinti analogų

     Sodyba „Gribžė" plyname lauke pradėta statyti 2009 metais. Šiandien 7 hektarų plote sukurta analogų Lietuvoje neturinti sodyba. Pastatyti 6 pastatai, atspindintys tris etnografinius regionus – Dzūkiją, Aukštaitiją ir Žemaitiją. Planuose – Suvalkijos ir Mažosios Lietuvos etnografinių regionų pastatai.

 

Architektūros elementai paimti iš skirtingose Lietuvos vietose esančių sodybų. S.Ulvikienės nuotr.

 

     „Bandome atkartoti išorinės namų architektūros autentiškus bruožus, ir stogai, ir drožybos elementai paimti iš tam tikrų Lietuvos vietų", – apie unikalią idėją pasakojo sodybos šeimininkas G.Lubauskas.

     Kiekvienam „regionui" priklauso po du pastatus. Mažesniuose įrengtos pirtys, o didieji namai pritaikyti šventėms: juose įrengtos pokylių salės, vietos nakvynei.
     Kaip teigė sodybos savininkas, visuose pastatuose vienu metu gali būti apgyvendinti net 100 žmonių, kuriems be patalpų nuomos, gali būti suteiktos ir maitinimo, stalų serviravimo ir kitos šventėms aktualios paslaugos.

     Sodybos teritorijoje galima organizuoti didžiulius renginius, mat čia telpa net iki 1000 žmonių, yra pastatyta didelė scena.

     „Gribžę" jau pamėgo ir sportininkai, įsitraukiantys į vasaros stovyklų veiklą. Atostogas sodyboje leidžia „Bangos" mažieji futbolininkai, tenisininkų bendruomenė.

     Aplinką puoselėja ir tvarką sodyboje palaiko čia nuolat plušantys 5 darbuotojai.

     Sodybos kūrimo projektas remiamas Europos Sąjungos parama.

 

     Planuose – kulinarinio paveldo edukacijos

     Nors naujausias pastatas – Žemaitija, duris atvėrė tik prieš tris savaites ir kvepia naujumu, šeimininko planuose – dar du pastatai.

     „Norime užbaigti projektą – sukurti visus etnografinius regionus, pastatyti Suvalkijos ir Mažosios Lietuvos pastatus. Jaučiame poreikį, nes daug savaitgalių į priekį rezervuotos visos patalpos", – neslėpė pašnekovas.

     Taip pat kitais metais „Gribžė" planuoja pradėti teikti ir maitinimo paslaugas, tam, kad užsukę svečiai galėtų ir skaniai pavalgyti.

     Šeimininko vizijose – ir kulinarinio paveldo edukacijos.
     „Tikime, kad ateityje pakviesime paragauti tipiškų tam regionui patiekalų, kurių įprastai ne visur galima rasti", – mintimis dalijosi G.Lubauskas.

 

     Daugiau informacijos apie „Gribžės" vandenlenčių parką rasite „Facebook" paskyroje „Cable Park Gribze", visa informacija apie sodybą – „Facebook" paskyroje „Kaimo turizmo sodyba/pirtis „Gribžė" ir internetinėje svetainėje www.pirtiskaime.lt.

 Reklama

     Kaimo turizmo sodyba „Gribžė" – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,