Logo
 Spausdinti šį puslapį

Oninių šventėje – dėmesys tradicijoms ir linksmybių sūkurys (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Sandros Vaičienės nuotrauka. Sandros Vaičienės nuotrauka.

Sekmadienį Vėžaičių Skinijos slėnyje praūžė kasmet Klaipėdos rajono gyventojų ypač laukiama ir pamėgta tradicinė Oninių šventė. Nepabūgę besitvenkiančių debesų visi skubėjo į Vėžaičių miestelį ir džiaugėsi pramogų įvairove.

 

Ryte vėžaitiškius suvienijo Šv. Kazimiero bažnyčioje vykusios pamaldos. Dėmesį prikaustė ir čia vykęs Kauno valstybinio muzikinio teatro solistės Ritos Preikšaitės koncertas.

Šiais metais šventėje persipynė ir tradiciniai, ir šiuolaikiniai elementai. Gražiu renginio akcentu tapo duonos šventinimas.

Ką nuveikti taip pat rado ir sporto, žvejybos mėgėjai. Pastarieji rungėsi sportinėse ir žūklės varžybose.

Popiet linksmybių lietus pasipylė Skinijos slėnyje: veikė šventinė mugė, piešinių paroda „Mano Vėžaičiai“, mažieji šventės dalyviai nuotaikingai laiką leido „Vaikų valandoje“. Ją rengė Vėžaičių lopšelio-darželio bendruomenė.

Nuobodu nebuvo ir šventiniame koncerte. Jo metu aidėjo sveikinimų kalbos, buvo apdovanoti sportininkai, pasirodymais džiugino vietiniai talentai ir atlikėjai: šokių kolektyvas „Karuselė“, vokaliniai ansambliai „Melodija“ ir „Trumpė“, jungtinis kvintetas „Medžiotojų trio“.

Susirinkusieji entuziastingai pasitiko ir populiariosios muzikos grupes „Bonus“, „Jonis“ ir „16Hz“.

 

Oninių šventės Vėžaičiuose akimirkos – Sandros Vaičienės, Monikos Sutkutės ir Lino Gruzdžio nuotraukose:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,