Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savaitgalį Palangoje – „American Spirit“ atrakcijos

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

     Į Palangą šį savaitgalį suvažiuos gražiausi, įdomiausi, moderniausi bei senoviniai amerikietiški automobiliai ir motociklai – kurorte jau aštuntą kartą vyks atraktyvus renginys „American Spirit 2015". Taip tęsiama Palangoje vykstančių nemokamų atrakcijų, skirtų visai šeimai, tradicija.


     Išskirtiniai automobiliai
     Šiemet į Palangą suvažiuos per 150 amerikietiškų automobilių ir maždaug 100 motociklų. Organizatoriai neabejoja – akis paganyti žiūrovai tikrai turės kur.
     „Be kitų dalyvių, renginyje bus galima išvysti šou klasės „Dodge Ram 2500", seniausią renginio dalyvį – 1930 m. pagamintą „Ford Model A". Jau antrus metus prie dalyvių prisijungia ir Lietuvos kariuomenė – Klaipėdos Dragūnų batalionas pristatys visureigį „Humvee". Bus ir daugiau tikrai įdomios technikos", – kalbėjo „American Spirit" organizatorius Aleksandras Palivonas.


     Penktadienį – varžybos
     Jau penktadienį smalsuoliai laukiami Sporto g. 3 (prie miesto stadiono ir universalaus sporto komplekso) esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Čia bus galima ne tik pasigrožėti išrikiuota amerikietiška technika, bet ir stebėti daugeliui gana neįprastas varžybas – nuo 20 val. transporto priemonės varžysis tarpusavyje, kuri ne greičiau, o lėčiau nuvažiuos maždaug 200 metrų atkarpą. Pasak A. Palivono, lėto važiavimo varžybos galingiems automobiliams yra pakankamai sudėtinga užduotis, kadangi stabtelti negalima nė vienai akimirkai.

     Dar viena pramoga, penktadienį laukianti žiūrovų – automobilių garso sistemų vertinimas. Paklaustas, ar tai reiškia, jog automobiliai tarpusavyje varžysis, kuris garsiau ‚riaumos", A. Palivonas patikino, jog svarbiausia čia – ne į išorę skleidžiamas triukšmas. „Matuojamas bus garso spaudimas viduje. Jei garso sistema įrengta gerai, net jei ji – labai galinga, triukšmo išorėje beveik nesigirdi", – sakė renginio organizatorius.

     17 val. prasidės „Poker Run" orientacinės varžybos – startavę Palangoje, dalyviai tam tikruose punktuose išsitrauks pokerio kortas. Vertinama bus, kuris iš dalyvių, finišuodamas Klaipėdoje, turės geriausią kortų kombinaciją. Planuojama, kad pirmieji dalyviai uostamiestyje, prie „Akropolio" naujojo įėjimo iš Kauno g. pusės, finišuos maždaug 18 val. Nuo tada iki 19 val. amerikietiškus automobilius bus galima apžiūrėti ir Klaipėdoje.


     Šeštadienį – paradas
     Daugiausia žiūrovų „American Spirit" organizatoriai tikisi sulaukti šeštadienį. „Jau tapo tradicija, kad kiekvienais metais būtent šeštadienį pasigrožėti amerikietiška technika ateina daugiausiai smalsuolių. Dažniausia tai – šeimos su vaikais", – kalbėjo A. Palivonas.

     Nuo 13 val. žiūrovai Sporto g. 3 esančioje aikštelėje galės apžiūrėti visus išrikiuotus automobilius bei motociklus, kurie tarpusavyje klasėse varžysis dėl geriausiojo vardo. Nugalėtoją rinks renginio „American Spirit" dalyviai.

     18 val. įdomiausia amerikietiška technika pajudės Palangos gatvėmis. Įspūdingu paradu bus galima grožėtis J. Basanavičiaus bei Vytauto gatvėse – tokiu maršrutu renginio dalyviai vyks į Šventąją bei grįš atgal. Šis paradas kasmet sulaukia didelio smalsuolių susidomėjimo, juo labiau kad technika miesto gatvėmis juda pakankamai lėtai, kad visi norintys galėtų ją apžiūrėti.


     Plečiasi geografija
     Organizatorius džiugina, kad „American Spirit" kasmet sulaukia vis daugiau dalyvių, plečiasi ir jų geografija. Šiais metais, be jau tradicinių Baltijos šalių amerikietiškos technikos gerbėjų, Palangoje savo transporto priemones pristatys svečiai iš Suomijos, Vokietijos, Lenkijos, Vengrijos, Rusijos.

     „Pastebime, kad Lietuvos gatvėse atsiranda vis daugiau įdomesnių automobilių. Norisi tikėti, kad prie šio pomėgio populiarinimo prisideda ir „American Spirit", – sakė A. Palivionas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,