Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų karjerų laukia neregėti pokyčiai

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Jau kitais metais Gargždų karjeruose bus galima išbandyti vandenlenčių sportą. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Jau kitais metais Gargždų karjeruose bus galima išbandyti vandenlenčių sportą. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

     Jau aišku, kad vietinių gyventojų pamėgta poilsio vieta – Gargždų karjerai – tikrai sulauks investicijų. Klaipėdos rajono savivaldybės skelbtą konkursą dėl vandens pramogų ir paslaugų Gargždų karjeruose teikimo laimėjusi UAB „Ruslytas" planuoja, kad prie šio vandens telkinio per artimiausius kelerius metus bus pasiūlyta netoli 100 naujų pramogų ir paslaugų.


     Nors dėl paslaugų teikimo prie Gargždų karjerų varžėsi keturios įmonės, būtent vilniečių kompanija pateikė patraukliausią vystymo viziją ir įsipareigojo investuoti daugiausiai. Anot įmonės „Ruslytas" vadovo Edgaro Nemo, vykdomas projektas pareikalaus apytiksliai 1 mln. eurų.

     Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus atstovų teigimu, vertinant pasiūlymus, svarbūs kriterijai buvo paslaugų teikimo teritorijos plotas, architektūrinė idėja, paslaugų įvairovė, investicijų dydis, įrengimo terminai ir turima patirtis.

     Portalas mano-gargzdai.lt domėjosi, kokios pramogos prie Skaidriojo karjero artimiausiu metu pradžiugins gyventojus ir rajono svečius.

     Pasak įmonės „Ruslytas" direktoriaus E.Nemo, pirmiausia planuojamas pats svarbiausias darbas – unikalios vandenlenčių sistemos įrengimas.

     „Norime kuo greičiau pastatyti šią vandenlenčių sistemą, nes ji yra unikali, Lietuvoje daugiau tokios nėra. Tai bus 6 bokštų sistema, kurioje viskas vyks ratu", – komentavo konkursą laimėjusios įmonės vadovas, pridūręs, kad šį vandenlenčių parką bus galima išbandyti jau kitais metais.

     Pirmieji darbai bus pradėti dar šiemet, po sutarties pasirašymo.

     „Kai tik pasirašysime sutartį, pradėsime tvarkyti aplinką, kad būtų mažiau darbo kitais metais", – sakė verslininkas.

     Prie Gargždų karjerų planuojama teikti ir daugiau pramogų bei paslaugų. Pateiktame pasiūlyme – beveik 100 jų.

     „Tai ir apgyvendinimas, ir persirengimo kabinos, ir dušai. Taip pat planuojame pasiūlyti vandens dviračių nuomos paslaugą, pastatyti universalią krepšinio, tinklinio, futbolo aikštelę", – planus vardijo „Ruslytas" vadovas, atkreipęs dėmesį, kad į pasiūlytą paslaugų skaičių įtrauktos ne vien pramogos, bet ir infrastruktūros dalykai.

     Ambicingus planus turinčios įmonės vadovas atviravo, kad per 3 metus – iki 2017-ųjų – nori atlikti 80 procentų darbų, kurie numatyti.

     UAB „Ruslytas" įkurta specialiai vandenlenčių sporto paslaugoms teikti, o bendrovės partneris – Vilniuje vandenlenčių parką turinti ir viena iš seniausiai šias paslaugas teikiančių įmonių.
     E.Nemas teigė, kad ieškojo tinkamo vandens telkinio šiam sportui, dalyvavo ir kituose konkursuose.

     „Pasirinkome Gargždų karjerus, nes čia labai švarus vanduo. Mums svarbiausia pramoga – vandenlentės, nes norime įrengti tokią sistemą, kurios nėra Lietuvoje. Jai įrengti reikia labai didelio ploto vandens telkinio. Taip pat infrastruktūrą čia galime labai patogiai sutvarkyti, privažiavimas, viskas yra", – pasirinkimo motyvus atskleidė įmonės vadovas.

     Nuogąstaujančius, kad nebeliks vietos maudynėms, verslininkas nuramino, kad dabartinė visų pamėgta maudynių vieta išliks, mat bendrovė vystys verslą tik tam tikroje numatytoje zonoje – daugiausia apleistoje karjerų dalyje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,