Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajone – dar trys saugios kaimynystės grupės

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos AVPK Klaipėdos rajono PK nuotr. Klaipėdos AVPK Klaipėdos rajono PK nuotr.

Klaipėdos apskrities VPK Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Rasa Jonauskaitė su apylinkės inspektoriumi Artūru Degučiu lankėsi Klaipėdos rajone, Derceklių kaime. Dercekliuose, Parko g. 3, Šturmanų g. 35 ir Žvejų g. 23, įkurtos pirmosios saugios kaimynystės grupės, o susitikimo metu buvo įteiktos tai patvirtinančios lentos.

 

Jos bus pritvirtintos prie namų ir įspės, kad čia gyvena vieningi ir atidžiai savo aplinką stebintys kaimynai. Tikimasi, kad šis gražus žingsnis bus pavyzdys kitiems vietos gyventojams.

Saugi kaimynystė – geras pasirinkimas aktyviems ir bendruomeniškiems gyventojams, kuriems rūpi, kad jų kieme, daugiabutyje, gatvėje ar rajone būtų saugu. Šis efektyvus būdas siekti saugumo remiasi policijos ir gyventojų bendradarbiavimu ir yra pagrįstas glaudžiu bendruomenės, gatvės, namo ar kiemo kaimynų tarpusavio ryšiu.

Policijos statistika rodo, kad įkurtų saugios kaimynystės grupių nariai yra daug dėmesingesni savo aplinkai ir jų gyvenamojoje aplinkoje vykstantiems teisės pažeidimams. Gyventojai nuolat prižiūri ir puoselėja savo aplinką: sutvarkytos ir rakinamos laiptinių durys, laiptinėse, kiemuose ir privačių namų teritorijose įrengtas apšvietimas, gyventojai, aktyviau stebėdami savo aplinką, telefonu policijai praneša apie galimus teisės pažeidimus ir nusikaltimus, apie jų gyvenamojoje aplinkoje pasirodžiusius įtartinus asmenis.

Šiuo metu Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje veikia 74 saugios kaimynystės grupės.

„Tik vieningi ir budrūs kaimynai gyvena saugiai, todėl kurkite saugios kaimynystės grupes“, – ragina policijos pareigūnai.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,