Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nacionalinė žemės tarnyba ir Savivaldybė sieks glaudesnio bendradarbiavimo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

     Antradienį Savivaldybėje lankėsi Nacionalinės žemės tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė. Buvo apžvelgti gyventojų iškelti klausimai prieš tai vykusiame priėmime teritoriniame tarnybos padalinyje, kalbėta, kaip juos dar efektyviau spręsti, aptartos kitos problemos bei glaudesnio bendradarbiavimo su Savivaldybe galimybės.


     Kaip sakė pati NŽT tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė, jų lankymosi respublikos padaliniuose tikslas yra susipažinti su esama situacija, išsiaiškinti, kaip yra bendraujama ir bendradarbiaujama su savivaldybėmis, sprendžiant klausimus dėl žemės reformos eigos, sklypų formavimo ir pan.

     Apsikeista nuomonėmis, kad viskas vyksta daugmaž sklandžiai, tik, mero Vaclovo Dačkausko teigimu, žemės sklypų kadastrinio matavimo bylos galėtų būti peržiūrimos greičiau (dabar tai užtrunka apie 2−3 savaites).

     Anot NŽT tarnybos direktorės D. Gineikaitės, Klaipėdos rajono padalinio vedėja Daiva Bukavičienė galėtų būti dar aktyviau traukiama į Savivaldybės sudaromų komisijų ir darbo grupių veiklą.

     Be kitų, aptartas klausimas dėl NŽT Klaipėdos rajono padalinio perkėlimo į Žemdirbystės instituto Vėžaičių filialo patalpas, kurios būtų daug didesnės ir gyventojams atvykti būtų patogu.

     Tikimasi sklandaus bendradarbiavimo ir ateityje, derinant Nacionalinės žemės tarnybos ir Savivaldybės klausimus, kuriuos taip pat sprendžia Savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos, Turto valdymo, GIS ir geodezijos skyriai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,