Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Obuolių fiestoje“ – išskirtinių skulptūrų eisena (fotogalerija, video)

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Vėžaitiškių skulptūrą ežiuką šventės dalyviai išrinko originaliausia. S.Ulvikienės nuotr. Vėžaitiškių skulptūrą ežiuką šventės dalyviai išrinko originaliausia. S.Ulvikienės nuotr.

     Šiemet jau šeštą kartą Gargžduose praūžė gyventojų itin pamėgta šventė – „Obuolių fiesta". Renginyje bendruomenės ir organizacijos demonstravo savo kūrybiškumą – pristatė originalias skulptūras iš obuolių.


     Eisenoje, kuri pajudėjo nuo Gargždų stoties ir žygiavo iki šventės vietos – Gargždų kultūros centro, šiemet dalyvavo net 10 skulptūrų.

     Darbštūs šventės dalyviai įrodė, kad iš obuolių galima padaryti bet ką. Eisenoje prariedėjo ir obuolinis vėžaitiškių ežiukas, kėlęs šypseną daugeliui vaikų, ir didžiulis laivas su obuolių bure, pristatantis Priekulę. Dauparų mamytės simboliškai vėžė obuolinį vaikišką vežimėlį, o eisenos stebėtojus vaišino saldainiais. Gargždų bendruomenė pristatė stendą su miesto herbu ir puikiai visiems žinomu šūkiu „Kas laimės?". Originalų sprendimą pademonstravo Jakų kaimo bendruomenė, kurios atstovai persirengė Adomo ir Ievos kostiumais. Jau antrąkart šioje šventėje progos sudalyvauti nepraleido ir Klaipėdos rajono policijos atstovai, padarę stendą su šūkiu „Ginti. Saugoti. Padėti". Ne mažiau darbo į savo skulptūrą įdėjo ir Judrėnų bendruomenės nariai, sukūrę obuolinį lėktuvą, simbolizuojantį garsiausią krašto lakūną Steponą Darių. Rajono liberalų skulptūra – tortas iš įvairių rudens gėrybių, o Medsėdžių bendruomenės nariai sukūrė didžiulę obuolių karalienę. Eisenos priekyje žygiavo Gargždų kultūros centro obuolinės raidės GKC.

     Akį traukė ir Gargždų kino teatro „Minija" kurta dekoracija – populiaraus animacinio filmo „Pakalikai" herojus. Prie jo netrūko vaikų, norinčių nusifotografuoti.

     Susibūrus į aikštę prie Gargždų kultūros centro, renginio dalyviai buvo pakviesti išrinkti originaliausią skulptūrą. Ja tapo Vėžaičių seniūnijos kurtas ežiukas, surinkęs 121 balsą, antrąja vieta džiaugėsi Jakų bendruomenė.

     Visų dekoracijų kūrėjai buvo apdovanoti simbolinėmis skulptūromis – obuoliais.

     Šventės metu šurmuliavo ir prekybininkų mugė, veikė vaikų edukacijos kampelis „Mūsų mažieji obuoliukai" bei vaikų dienos centro „Pastogė" molio dirbtuvėlės.

     Susirinkusiuosius linksmino Klaipėdos rajono atlikėjai ir svečiai iš kitų miestų: Veiviržėnų kultūros centro Daukšaičių kaimo kapela „Ritin dobil", Jurbarko kultūros centro kapela „Santaka", kantri muzikos grupė „Karčema", Liudviko Rėzos kultūros centro kapela „Kuršininkai". Šokti kvietė Gargždų kultūros centro folkloro ansamblis „Cyrulelis".

     Šventei pradžią dar penktadienį davė Gargždų kultūros centre atidaryta Gargždų socialinių paslaugų centro lankytojų paroda „Obuoliai". Apžiūrėti ją galima iki spalio 15 d.

 

 

 

     „Obuolių fiestos" akimirkos – mano-gargzdai.lt, Simos Ulvikienės fotogalerijoje:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,