Logo
 Spausdinti šį puslapį

Į retro šventę kviečia muziejininkai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Redakcijos archyvo nuotr. Redakcijos archyvo nuotr.

     Šį penktadienį (rugsėjo 18 dieną) 14 valandą Gargždų krašto muziejaus darbuotojai rajono gyventojus ir svečius maloniai kviečia į retro šventę „Tarpukario dvasia mano mieste". Numatytoje renginio programoje – galimybė įvertinti nuveiktus darbus ir puikiai praleisti laiką.


     Muziejininkai džiaugiasi, kad po dviejų metų pastangų jau penktadienį lankytojams atsivers atnaujintos ekspozicijos erdvės. Tai vykdyto projekto rezultatas, kuomet 2005 metais parengta nuolatinė ekspozicija pakeista neatpažįstamai: papildyta naujai surinkta informacija iš archyvų ir rajono gyventojų, pasiskolinta bei gauta dovanų eksponatų, taip pat pagaminta ir įdiegta įvairių edukacinių, interaktyvių pažinimo priemonių. Atidarymo dieną muziejaus lankytojai bus pakviesti ne tik apžiūrėti ekspoziciją, bet ir „nusikelti" į tarpukario Gargždus: sudalyvauti retro fotosesijoje, paskanauti tarpukario pyragų, išsiųsti atvirlaiškį, laimėti muziejinkų įsteigtus prizus.

     Numatyta, kad šventės metu bus atidaryta ypatingai vertinga tarpukario laikotarpio valstybės apdovanojimų paroda. Iš kraštiečio Algirdo Aužbikavičiaus asmeninės kolekcijos parengta paroda – tai ypatinga dovana ne tik muziejininkams, bet ir rajono gyventojams. Joje eksponuojami aukščiausi valstybės apdovanojimai (ordinai, medaliai ir valstybinių apdovanojimų teikimo raštai), įteikti Nepriklausomos Lietuvos gyvavimo laikotarpiu.  

   Vienintelė ir unikali paroda Gargždų krašto muziejuje bus eksponuojama vieną mėnesį. Pristatymo metu apie valstybinius apdovanojimus, jų reikšmę bei vertę papasakos kolekcininkas A. Aužbikavičius.

     Muziejininkai tikisi, kad atnaujintos ekspozicijos ir ypatingos parodos pristatymas bus puiki dovana miesto gyventojams ir svečiams įstaigos veiklos dešimtmečio proga. Tikimąsi, kad šventinio šurmulio metu bus prisiminta muziejaus įsteigimo, gyvavimo istorija, renginių, švenčių akimirkos.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,