Logo
 Spausdinti šį puslapį

Poezijos vakare užsimezgė kvietiniškių ir doviliškių draugystė

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Organizatorių nuotrauka. Organizatorių nuotrauka.

Rugsėjo 25-ąją, penktadienį, Kvietiniuose vyko jau antrasis poezijos vakaras „Po rausvais saulėlydžio sparnais“, džiuginęs renginio dalyves ne tik poezija, bet ir nuoširdžiu bendravimu.

 

Renginį organizavo Kvietinių bendruomenės centro valdybos narė, floristė Lina Ronkienė ir Gargždų kultūros centro renginių organizatorė Reda Paulikienė. Drauge pavakaroti atvyko ir viešnios iš Dovilų.

Į poezijos vakarą moterys atvežė ne tik savo kūrybos eiles, bet ir rankdarbių parodėlę. Pasidžiaugta begalinio kruopštumo Dalios Beniušienės megztų riešinių kolekcija. Be to, ji supažindino renginio dalyves su riešinių mezgimo technologija, papasakojo apie jų raštus ir kilmę. Kita auksarankė – Virginija Rudgalvienė – pristatė savo išradingas, originalias floristines kompozicijas ir riešines. Aniceta Kerpienė nustebino nertų gėlių puokšte ir savo kūrybos eilėmis.

Buvo be galo įdomu susipažinti, pabendrauti, sužinoti daug naujų dalykų. Norėjosi, kad rudeniškai jaukų poezijos vakarą padabintų ir muzikos garsai. Noriai sutiko pagelbėti mažoji smuikininkė iš Dovilų – Saulė Bielkauskaitė. Jai griežiant smuikeliu, ne vienos klausytojos akyse sužibo ašaros.

Su džiaugsmu išklausėme ir vietinių mūsų šviesuolių pasakojimus, eiles. Savo kūrybą skaitė ir širdeles graudino ilgametė Kvietinių kultūros namų direktorė Irena Ronkienė. Šarmingas, jumoristines ir jautrumo kupinas savos kūrybos eiles deklamavo neįtikėtiną atmintį turinti kvietiniškė Adelė Venckienė.

Kad visoms susirinkusioms moterims būtų gera ir jauku, pasistengė floristė Lina Ronkienė, kuri iš rudens gėrybių sukūrė spalvingas floristines kompozicijas ir jomis papuošė renginio erdvę.

Išvada viena: susitikti ir bendrauti, sužinoti ir išmokti kažką naujo – be galo malonu. Juk nėra paprasta „ištraukti į dienos šviesą“ kuklius, stebėtinai nuoširdžius ir tyliai sau namie kuriančius žmones, tačiau, kai tai pavyksta padaryti – džiaugsmas apima širdį ir norisi, kad tokių vakarų būtų daugiau. Jeigu pasimiršta skausmai, netektys, subjurusi nuotaika ir žmogiški rūpesčiai, jeigu ištirpsta laiko pojūtis, jeigu nesinori skirstytis net tada, kai namie laukia svečiai, reiškia – buvo gera.

 

Organizatorių nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,