Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždiškiai sučiupo sukčiavusias rumunes (papildyta)

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Skaitytojų nuotr. Skaitytojų nuotr.

Gargždiškiams pabodo į miestą vis užklystančios neįgaliomis apsimetančios rumunės. Piliečiai ėmėsi veiksmų ir šiandien patys sulaikė apsimetėles.

 

Į Gargždus rumunės užsuka ne pirmą kartą. Po visą šalį važinėjančios moterys apsimeta esančios kurčnebylės, praeiviams rodo lapus, kuriuose parašyta, kad šios yra neįgaliųjų draugijos narės, ir prašo paaukoti pinigų. Deja, ne vienas šia pasaka patiki ir atveria pinigines.

Policijos pareigūnams rumunes sunku pažaboti – jos sumoka nedidelę baudą ir patraukia toliau ieškoti kitų aukų.

Šiandien gargždiškiai nutarė patys imtis iniciatyvos. Socialinio tinklalapio „Facebook“ Gargždų mamyčių grupėje pasidalinta nuotraukomis ir vaizdo įrašu, kuriuose užfiksuotos miestelėnų sulaikytos galimos nusikaltėlės. Pasak įvykio liudytojų, rumunės ne tik kaulijo pinigų, bet ir pasisavino telefoną, pričiuptos sužalojo kelis asmenis.

Gyventojų sulaikytos rumunės kaip mat pamiršo savo tariamą negalią ir prabilo. Negana to, sėdėdamos policijos pareigūnų automobilyje nepašykštėjo ir nepadorių gestų.

 

Paaiškėjo, kad Gargžduose, Klaipėdos gatvėje, prie prekybos centro, įtarus sukčiavimu, sulaikomos dvi merginos pasipriešino ir rašymo priemone sužalojo ne tarnybos metu neuniformuotą Klaipėdos apskrities VPK Patrulių rinktinės pareigūną, kuris dėl durtinių žaizdų veide, kakle ir rankos plaštakoje, suteikus medicinos pagalbą, gydomas ambulatoriškai.

19-os metų ir 22-ejų metų įtariamosios, Rumunijos pilietės, uždarytos į areštinę. Įvykio vietoje kartu buvusi 14-os metų mergaitė, Rumunijos pilietė, išvežta į vaikų ugdymo centrą „Naminukas“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d.

 

Vaizdo įrašas:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,