Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pasirašyta Klaipėdos rajono savivaldybės ir Švietimo įstaigų profsąjungos kolektyvinė sutartis

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

     Vakar buvo pasirašyta Klaipėdos rajono savivaldybės ir Švietimo įstaigų profsąjungos kolektyvinė sutartis. Dokumentą pasirašė rajono Švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Vaičekauskienė ir Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas.

 

     Renginyje taip pat dalyvavo meras Vaclovas Dačkauskas, jo pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkė Rasa Petrauskienė, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius, visų rajono mokyklų, kuriose įsikūrusios profesinės sąjungos, pirmininkai, rajono mokyklų vadovai, Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Eugenijus Jesinas ir Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos Telšių susivienijimo pirmininkė Zofija Jesinienė.

     Pasidžiaugta ne tik profesinių sąjungų stiprėjimu, bet ir didesniu pasitikėjimu tarp švietimo darbuotojų ir valdžios institucijų, − ypač vietos valdžios.

     Šventiniame renginyje įvardyta ir nemažai problemų. Švietimo sistema pastaraisiais metais susiduria su daugybe iššūkių dėl objektyvių priežasčių, politinių vėjų ir kai kurių administravimo nesklandumų, skirstant pinigų srautus ir pan. Mokyklų, ypač mažųjų, tuštėjimas, mokytojų, ypač gamtos mokslų, trūkumas, mokinio krepšelio metodikos netobulumai, maži daugumos mokytojų atlyginimai – tai bėdos, dėl kurių įtampa švietimo sektoriuje neatslūgsta jau ne vienus metus.

     Tačiau gerai, kai problemos yra matomos, įvertinamos ir bandomos pagal galimybes spręsti vietose. Todėl tiek Savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, tiek Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, tiek ir švietimo darbuotojų profsąjungos pirmininkė Birutė Vaičekauskienė įvardijo teigiamus poslinkius rajone, aptardami kolektyvinę sutartį pabrėžė ir tuos realius švietimo darbuotojų poreikius ir lūkesčius, kurie galės būti svarstomi ir palaipsniui tenkinami jau netolimoje ateityje.

     Svarbiausia – kad sutartis būtų ne tik pasirašyta, bet ir vykdoma. Dėl to sutarė visos pusės. Mokyklų vadovai paraginti taip pat jungtis prie asociacijos arba kurti savo tarybą, kad galėtų dalyvauti kaip lygiaverčiai partneriai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,