Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gimnazistai dalyvavo matematikos konferencijoje

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Autorės nuotr. Autorės nuotr.

    Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos mokiniai vis ieško galimybių, kaip paįvairinti ugdymosi procesą. Štai neseniai dalyvavo Klaipėdos „Ąžuolyno" gimnazijoje surengtoje mokinių konferencijoje „Matematika aplink mus".


    Konferencijoje įvairaus amžiaus mokiniai iš Gargždų, Palangos, Klaipėdos licėjaus, Stasio Šimkaus konservatorijos ir kitų Klaipėdos miesto gimnazijų skaitė pranešimus ir įrodinėjo, kad net specialiai nepagalvodami visi kasdien susiduriame su matematika: įvairius dėsnius, funkcijas esame priversti taikyti skirtingose gyvenimiškose situacijose.

    Konferencijoje „Matematika aplink mus" savo kūrybinį darbą „Matematiniai paradoksai" pristatė Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos II-okai Lukas Jankauskas ir Tadas Abartis, kuriuos ruošė matematikos mokytojos Verutė Nekrevičiūtė ir Irena Šeputienė. Aktualią temą aptarė ir gimnazijos abiturientės Justė Nevar ir Akvilė Petrošiūtė: merginos supažindino su darbu „Laikrodžiai mieste". Na, o ketvirtoko Andriaus Girdžiaus sukurtas matematinis žaidimas „Petriuko nuotykiai Matematikos šalyje" sulaukė daugiausiai auditorijos dėmesio. Gimnazijos IV-okus konsultavo matematikos mokytoja Dalia Bendikienė, kuri gargždiškius ir lydėjo į šią konferenciją.

    Dalyviai ir jų mokytojai buvo apdovanoti padėkos raštais, džiaugėsi pagilinę žinias ir turiningai praleidę laiką. Tenka sutikti – matematika tikrai įdomus ir reikalingas mokslas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,