Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos krašto verslininkai suskubo verslo liudijimų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Klaipėdos AVMI) informuoja, jog per pastarąsias dvi savaites per 800 Klaipėdos apskrities gyventojų (iš jų – 470 Klaipėdos m. gyventojų) jau įsigijo naujus verslo liudijimus 2016 metams. Įsigyjant verslo liudijimus kitiems metams PSD įmokos jau turi būti mokamos į Sodros biudžeto pajamų surenkamąsias sąskaitas.


     „Populiariausi verslo liudijimai kitiems metams – kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veiklos, prekybos, gyvenamosios paskirties patalpų nuomos, variklinių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto. Įsigyti juos raginame iš anksto, nelaukiant metų pradžios. Verslo liudijimo nebūtina vykti į Mokesčių inspekciją, pakanka pasinaudoti Mano VMI paslauga ir užsisakyti jį internetu", – sako Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė. 2015 metams verslo liudijimus veiklai Klaipėdos apskrityje iš viso buvo įsigiję per 14 tūkst., iš jų Klaipėdos m. – per 5 tūkst. gyventojų.

     Klaipėdos AVMI atkreipia dėmesį, kad nuo 2016 m. visas PSD įmokas administruos Sodra, todėl ir PSD įmokos nuo kitų metų (taip pat ir įsigyjant verslo liudijimus 2016 metams) turi būti mokamos į Sodros biudžeto pajamų surenkamąsias sąskaitas. Tačiau įsigijusieji verslo liudijimus gyventojai, kurie yra drausti valstybės lėšomis ar gauna su darbo santykiais susijusių pajamų ir pagal Sveikatos draudimo įstatymo nuostatas mokėti PSD įmokas gali vieną kartą per metus, t. y., iki kitų metų gegužės 1 d., PSD įmokas už 2015 metus iki 2016 metų gegužės 1 d. turės sumokėti VMI.

     Daugiau naudingos informacijos apie verslo liudijimų išdavimą, pratęsimą ir nutraukimą, taip pat visų savivaldybių sprendimus dėl fiksuotų pajamų mokesčio dydžių ir lengvatų, taikomų įsigyjant verslo liudijimus 2016 metams, rasite VMI interneto svetainėje.

     Išsamias konsultacijas telefonu 1882 teikia Mokesčių informacijos centro (MIC) konsultantai. 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,