Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gyventojai mėgavosi žiemos linksmybėmis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Gyventojai džiaugėsi žiema. Dariaus Damulio nuotrauka. Gyventojai džiaugėsi žiema. Dariaus Damulio nuotrauka.

Į Lietuvą pagaliau atkeliavus žiemiškiems orams, Klaipėdos rajono gyventojai, išsiilgę šio sezono pramogų, savaitgalį nesnaudė – iš spintų ir rūsių traukė žiemos „amuniciją“ ir, nepabūgę žvarbaus šaltuko, traukė ant Utrių kalno ir Gargždų bei Dovilų karjerų.

 

Šį sezoną pirmą kartą žiemos pramogų entuziastus pakviesti ant Utrių kalno orai leido tik sausio 2-ąją. Norinčiųjų papramogauti čia savaitgalį tikrai netrūko.

Šią savaitę, pirmadienį-penktadienį, Utrių kalnas dirbs nuo 12 iki 21 val.

Būrius ir mažų, ir didelių gyventojų priviliojo ir užšalę Gargždų bei Dovilų karjerai. Susirinkusieji ant ledo važinėjo rogutėmis, čiuožinėjo pačiūžomis ar net žaidė ledo ritulį.

Besidžiaugiant žiema, svarbu nepamiršti ir savo bei artimųjų saugumo. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 cm. Toks ledas jau išlaiko žmogų. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis kaip 12 cm. Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas. Trapus, plonas ledas būna tose vietose, kur jame įšąla medžių šakos, lentos ir kiti daiktai, taip pat arti krūmų, medžių, nendrių. Netvirtas ledas susidaro ir tose vietose, kur įteka upeliukai, vanduo iš gamyklų, yra šaltiniai.

 

Žiemos linksmybės – Dariaus Damulio ir Sandros Vaičienės nuotraukose:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,