Logo
 Spausdinti šį puslapį

Drevernos uostelis ir vėl ieško operatoriaus

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė jau septintą kartą skelbia konkursą Drevernos mažųjų laivų uostelio operatoriui parinkti. Nors pasiūlymų kol kas dar niekas nepateikė, Savivaldybė nusiteikusi pozityviai.

 

Pasak rajono Savivaldybės Turto valdymo skyriaus vedėjo Audriaus Kampo, į dalyvių sąrašą jau prašėsi būti užregistruota viena estų įmonė. Tačiau kol kas tai nieko nereiškia ir gali lygiuotis su prašymu „būti įregistruotam į potencialių jaunikių sąrašą“.

„Konkursu domėjosi ir daugiau įmonių. Tačiau kol kas neturiu nė vieno oficialaus pasiūlymo. Žinoma, dar laiko yra, o juk reikia surinkti krūvą dokumentų apie dalyvį, užpildyti pasiūlymą, susidėlioti šiokį tokį verslo planelį“, – sakė A. Kampas.

Paklaustas, kas, jeigu ir vėl neatsiras nė vieno norinčio tapti Drevernos mažųjų laivų uostelio operatoriumi, pašnekovas sakė, kad ir vėl bus skelbiamas konkursas.

Vis dėlto dar pernai pavasarį Lietuvos verslo paramos agentūra grasino milijonine bauda, jeigu koncesininkas nebus surastas per pusmetį. Esą tokiu atveju Savivaldybė agentūrai grąžins turtą.

„Tuomet jie galės ieškoti operatoriaus, o jei neras, patys ir „operuoti“, – tikino A. Kampas ir pridūrė niekaip nesuprantantis, kaipgi priversti verslininkus dalyvauti konkurse.

Beje, pernai buvo atsiradęs potencialus operatorius, tačiau keitėsi sąlygos ir šis nusprendė iš konkurso pasitraukti.

Konkurso laimėtojas galės vykdyti ūkinę komercinę veiklą, susijusią su Drevernos mažųjų laivų uosto eksploatavimu, valdymu, atnaujinimu, remontu, naudojimu ir priežiūra, organizuoti su turizmu, kultūra, sportu ir laisvalaikio paslaugomis susijusias veiklas.

Tarp reikalavimų taip pat yra per 24 mėnesius po sutarties pasirašymo pastatyti bent vieną vandens turizmo infrastruktūros objektą, užtikrinti, kad Drevernos prieplaukoje per kalendorinius metus apsilankytų ne mažiau nei 5 000 turistų ir būtų suorganizuota ne mažiau nei penki renginiai.

Pasiūlymus galima teikti iki vasario 3 d.

 

VEdid WWW

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,