Logo
 Spausdinti šį puslapį

Girkalių gyventojai Michalinai Narbutienei – 100

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šį penktadienį Klaipėdos rajono mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė, Kretingalės seniūnijos seniūnas Vytautas Gūžas, Klaipėdos „Sodros“ Klientų aptarnavimo skyriaus Gargždų poskyrio Birutė Petrauskienė pasveikino Girkalių šimtametę Michaliną Narbutienę.

 

Michalina, gimusi Kelmės rajone gausioje šeimoje, gyvena ja nuoširdžiai besirūpinančio sūnėno Leono Šemetulskio šeimoje.

Kai Michalinai buvo 16, nuo sviedinio skeveldros per karą žuvo jos mama. Visą gyvenimą moteris sunkiai dirbo, buvo ištekėjusi, bet vaikų nesusilaukė. Užtai mylėjo svetimus vaikus, visada kaimynės jai vesdavo prižiūrėti savo vaikučius.

Visą laiką buvusi stipri ir sveika, ponia Michalina į invalido vežimėlį sėdo tik sulaukusi 99-erių. Neišranki maistui, labiausiai mėgsta pieną ir juodą duoną, kisielių.

Nors atmintis ir klausa jau susilpnėjusi, senolė dar susikalba su artimaisiais ir jokiu būdu nesutinka būti vadinama „babūne“. „Aš esu panelė Michalina“, − sako garbaus amžiaus sulaukusi senolė.

Michalina – ne vienintelė ilgaamžė girkališkė. Šiomis dienomis 104-ąjį gimtadienį šventė Ieva Kalvienė.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,