Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų muzikos mokykloje skambėjo „Linksmieji klavišai“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Festivalio „Linksmieji klavišai“ dalyviai. Lino Gruzdžio nuotr. Festivalio „Linksmieji klavišai“ dalyviai. Lino Gruzdžio nuotr.

Pirmadienį, kovo 21-ąją, Gargždų muzikos mokykloje vyko Žemaitijos krašto muzikos ir meno mokyklų pramoginių ir džiazinės muzikos festivalis „Linksmieji klavišai“. Į jį susirinko apie 80 dalyvių: nuo pirmokų iki aštuntokų.

 

Festivalyje buvo galima pasigėrėti net 45 pasirodymais, kuriuos atliko moksleiviai iš Palangos, Klaipėdos, Skuodo, Plungės, Endriejavo, Priekulės ir Gargždų muzikos ir meno mokyklų. Scenoje pasirodė ne tik pianistai, bet ir mišrūs ansambliai. Pagrindinis festivalio reikalavimas – vienas iš instrumentų privalėjo būti fortepijonas.

Festivalis „Linksmieji klavišai“ Gargžduose organizuojamas kas dvejus metus. Šiemet jis vyko jau trečią kartą.

Kaip portalui mano-gargzdai.lt pasakojo Gargždų muzikos mokyklos direktorius Vidutis Normantas, pirmaisiais metais renginyje dalyvavo tik Gargždų muzikos mokyklos muzikantai, antraisiais festivalio metais prisijungė ir klaipėdiečiai, o šiemet dalyvių geografija prasiplėtė dar labiau – atvyko moksleivių ir mokytojų iš visos Žemaitijos.

Festivalio metu pasirodymus vertino komisija, sudaryta iš dalyvavusių mokyklų mokytojų. Daugiausiai nominacijų šiemet buvo įteikta Klaipėdos J.Kačinsko muzikos mokyklos atstovams, tačiau padėkos raštais ir suvenyrais apdovanotas kiekvienas dalyvis.

„Renginys pavyko, visi išvažiavo patenkinti“, – reziumavo V.Normantas.

Artimiausias Gargždų muzikos mokyklos organizuojamas renginys – gospelo festivalis, kuris pasigėrėti muzika pakvies jau balandžio 1-ąją.

 

Festivalio „Linksmieji klavišai“ akimirkos – Lino Gruzdžio nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,