Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pirmajame susitikime – pritarta verslo ir savivaldos bendradarbiavimo aktyvinimui

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Savivaldybėje vyko Klaipėdos rajono savivaldybės vadovų ir daugiausiai mokesčių sumokančių verslo įmonių vadovų susitikimas. Jame dalyvavo Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, vicemerės Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Administracijos direktoriaus pavaduotojai Ligita Liutikienė ir Česlovas Banevičius, savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė, Biudžeto ir ekonomikos skyriaus vedėja Irena Gailiuvienė, Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius.

 

Susitikimo tikslai: stiprinti savivaldos ir verslo bendradarbiavimą, įtvirtinti diskusijų tradiciją, pasidalinti pasiūlymais ir idėjomis, susitarti dėl pirmojo balandžio 19-ąją organizuojamo atviro verslo ir savivaldos forumo tikslų ir siekių.

Susitikimo pradžioje Savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas pristatė pagrindinius Savivaldybės pasiekimus, pabrėždamas verslo indėlį, kuris yra neatsiejama darnios plėtros dalis. Kaip tik todėl mūsų Savivaldybė jau ne vienerius metus pirmauja arba yra viena iš pirmaujančiųjų įvairiuose šalies reitinguose.

Rajone labiausiai yra išvystyta pramonė, sukurianti daugiau nei 30 proc. darbo vietų ir generuojanti 64 proc. sukuriamos pridėtinės vertės. Didžioji dalis įmonių – smulkaus ir vidutinio verslo, tačiau yra ir stambių įmonių, taip pat ir tarptautinių kompanijų. Dauguma – sėkmingai veikiančių ir plečiančių savo veiklą.

Taigi ir nedarbo lygis per pastaruosius keletą metų nuosekliai mažėjo: jei 2010 m. buvo 14,1 proc. (šalyje – 15,9), tai 2013 m. – jau 8,1 proc. (šalyje – 10,9), o pastaruosius dvejus metus tesiekia 7,2 proc. (šalyje − 9 proc.).

Materialinės investicijos Klaipėdos rajone taip pat per pastaruosius keletą metų ženkliai lenkė šalies vidurkį: 3243 eurai vienam gyventojui 2013 m. (šalyje – 2006 eurai), 4046 eurai 2014 m. (šalyje – 1908 eurai). Šalies vidurkį lenkia ir tiesioginės užsienio investicijos.

Klaipėdos rajono savivaldybės plėtros strateginiame plane įvardijamos plėtros kryptys − palanki aplinka verslui, turizmui ir žemės ūkiui bei darni rajono teritorijų ir infrastruktūros plėtra – taip pat įpareigoja Savivaldybę imtis konkrečių veiksmų, kad pasitikėjimas tarp verslo ir savivaldos būtų kuo didesnis, o bendradarbiavimas įvairiais lygmenimis – kuo glaudesnis.

Renginyje savo vizijas dėl bendradarbiavimo išsakė Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, pranešimą pristatė Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė.

Klaipėdos rajono savivaldos ir verslo forume numatoma išsamiau aptarti patirtį, idėjas, lūkesčius ir galimus sprendimus, kurie įgalintų siekti dar glaudesnio bendradarbiavimo ir padėtų pasiekti bendrų tikslų.

Pirmajame susitikime aptartos bendradarbiavimo aktualijos. Visi susitikime dalyvavę verslininkai pritarė, kad glaudžiau bendradarbiauti būtina.

Savo mintis išsakė UAB „Hidrostatyba“ valdybos pirmininkas Jonas Dumašius, UAB „Mida Lt“ generalinis direktorius Jonas Dromantas, UAB „Gitanos servisas“ vadovas Robertas Stankevičius, UAB „Vlantana“ direktorius Antanas Stončius, UAB „Trevena“ direktorius Algirdas Liaudanskis, „Bangos“ laikraščio redaktorė Vilija Butkuvienė ir kiti.

Siekiama, kad į bendrą savivaldos ir verslo forumą balandžio 19-ąją susirinktų kuo daugiau veiklių, idėjų ir pasiūlymų turinčių verslo atstovų, o pasidalijimas patirtimi ir idėjomis duotų apčiuopiamų rezultatų.

Planuojama, kad bus kviečiami dalyvauti visi iš anksto užsiregistravę verslo atstovai, taip pat dalyvaus Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai, savivaldybės administracijos skyrių vedėjai, seniūnai, kviestiniai pranešėjai.

Preliminarios verslo ir savivaldos forumo temos:

• bendradarbiavimo patirtis: gerieji pavyzdžiai ir pamokos;

• idėjos ir pasiūlymai, kuriose srityse galimas efektyviausias, bendruomenei naudingas verslo ir savivaldos bendradarbiavimas;

• verslo parama kultūros renginiams, bendruomenėms, mažosios architektūros objektams kurti .

Planuojamame renginyje įžvalgomis ir vizijomis dalysis regiono lyderiai, verslininkai, ekspertai.

Forume ketinama aptarti Klaipėdos rajono vystymosi galimybes, nagrinėjamos investicijų pritraukimo, darbo vietų kūrimo, efektyvaus valdymo perspektyvos ir kitos iš anksto − pirmajame susitikime − aptartos temos.

Verslo ir savivaldos forumu siekiama sujungti partnerių versle ir politikoje patirtį, siekiant sėkmingo Klaipėdos rajono ir šalies ekonomikos augimo bei vystymosi. Siūloma, kad toks forumas taptų tradicinis, o verslo ir savivaldos atstovų susitikimai vyktų bent 2−3 kartus per metus.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,