Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Minijos“ kino teatre – neeilinis audiovizualinis festivalis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gargždų kino teatras visą balandžio mėnesį džiugins išskirtiniais renginiais. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Gargždų kino teatras visą balandžio mėnesį džiugins išskirtiniais renginiais. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Gargžduose 2015 m. pradžioje po renovacijos atgimęs kino teatras „Minija“ netruko tapti vienu patrauklesnių Klaipėdos rajono objektų, siūlančių įdomią laisvalaikio praleidimo formą – kino seansus.

 

Gargždų „Minijos“ kino teatro vadybininkė-renginių koordinatorė Deimantė Jurevičiūtė pasakojo, kad netrukus gyventojų kultūrinių renginių įvairovę praplės kino teatre dar neregėti renginiai – jau balandžio 7-ąją startuos audiovizualinio meno festivalis „Spektras“. Lietuvos kultūros tarybos skelbtame konkurse Tarpsritinių projektų kategorijoje I etape šio festivalio projektas gavo 5000 eurų finansavimą.

„Matau didelį potencialą šioje naujoje kultūrinėje erdvėje. Ji gali tapti daugiafunkcė, jeigu maksimaliai išnaudosime patalpų ir įrengimų galimybes. Tam tiesiog reikia originalių idėjų ir pastangų joms įgyvendinti, – apie kino teatro „Minija“ patalpų galimybes sakė D.Jurevičiūtė. – Pernai kino teatre įvyko ne vienas renginys, todėl įsitikinome, kad salė tinkama ne tik kino filmams rodyti. Ji nėra standartinė koncertams pritaikyta salė, todėl yra įdomi ir neįprasta erdvė kameriniams renginiams“.

Darbuotoja, atsakinga už kino teatro renginius, pastebėjo, kad vienas iš dažniausiai pasitaikiusių klausimų pernai – „Ar bus Gargžduose kino festivalis?“

„Tikriausiai liūdna tiesa tokia, kad didieji festivaliai į mažuosius kino teatrus nevažiuoja, o mažesni festivaliai dažnai yra labai specializuoti ir sunku nuspėti, ar Gargžduose susidarys auditorija žmonių, kurie norės ateiti, ir ar toks festivalis sulauks sėkmės“, – situaciją komentavo D.Jurevičiūtė.

 

Ieškojo išskirtinumo

Mergina atviravo, kad rengiant projektą buvo peržvelgti Gargžduose ir aplink juos vykstantys renginiai ir ieškoma spragų.

„Norisi išvengti monotonijos, kad atlikėjų pasirodymai ir žanrai nesikartotų kituose renginiuose. Mūsų krašte daug džiazo, tačiau dar neteko matyti, pavyzdžiui, filmų muzikos koncerto. Todėl pernai rudenį rašydama projektą Lietuvos kultūros tarybai, ėmiau ieškoti atlikėjų, kurie ne tik yra savo srities profesionalai, bet ir turi ryšį su audiovizualiniais menais, – tvirtino kino teatro darbuotoja. – Nenorėjau, kad tai būtų tik koncertas arba tik filmas. Taip ir išsivystė audiovizualinio meno festivalis „Spektras“, kurio pagrindinė vizija – vaizdo ir garso sintezė, organiška visuma, kurioje pranyksta ribos tarp žanrų, stilių, meno rūšių ir atlikimo formų“.

 

Klaipėdos rajone dar nematyti pasirodymai

Festivalio „Spektras“ lankytojai turės progą išgirsti ir išvysti Klaipėdos rajone dar nematytų pasirodymų. Įdomu tai, kad koncertuose ne tik bus galima pasigėrėti muzika, bet ir kino ekrane išvysti vizualizacijas.

Renginių ciklas prasidės jau balandžio 7 d. Atidaryme koncertuos valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ su nuostabia žinomų kino filmų muzikos programa.

Balandžio 16 d. koncertas bus skirtas Pasaulinei kultūros dienai paminėti. Tą vakarą atgims nebylusis kinas. Du džiazo meistrai – Arkadijus Gotesmanas (perkusija) ir Janas Maksimovičius (saksofonas) – subtiliai įgarsins kino ekrane matomą filmą ir leis tiksliai pajusti kiekvieną aktorių judesį, emociją, dialogą.

Balandžio 21 d. festivalyje pasirodys unikalus projektas Pabaltijo šalyse – „Smėlio džiazas“. Kartu su Vlado Kovaliovo gyvai atliekamomis dainomis ekrane žiūrovai išvys tik kartą pasirodančius smėlio piešinius, kuriuos kurs „Smėlio džiazo“ įkūrėja Jurgita Minderytė-Motiekaitė.

Festivalio uždarymo vakarą, balandžio 28 d., organizatoriai pakvies atsipalaiduoti, mintimis sugrįžti į praėjusio amžiaus vidurį, nes kino teatre skambės vieno populiariausių JAV dainininkų Franko Sinatros muzika. Koncertuos grupė „Light Cover“ (Paulius Barzinskis ir Antanas Cirtautas), kuri nustebins netikėtu akustiniu dainų atlikimu. Ekrane bus galima išvysti vaizdus, papildančius muziką, siurprizą paruoš ir „Trepsiuko“ šokių studija.

„Visa tai yra tik dalelė to, ką buvau sugalvojusi ir ką planuoju nuveikti ateityje. Organizuojant šį renginių ciklą kilo dar daugiau idėjų, gavau įdomių pasiūlymų, kuriuos verta apsvarstyti ir pasilikti kaip kozirį kitiems metams, – atskleidė D.Jurevičiūtė. – Galbūt tai – ambicingas siekis, bet noriu sukurti naują meno reiškinį, kuris pagyvintų mūsų miestą, kurtų pridėtinę meninę vertę vietos įvaizdžiui, būtų patrauklus ir prieinamas įvairioms gyventojų grupėms. Kad jis augtų, turėtų tęstinumą – taptų tradiciniu, kasmet organizuojamu renginiu Gargžduose“.

 

 

 

Audiovizualinio meno festivalio „Spektras“ programa:

Festivalio atidarymas

Balandžio 7 d. 17.30 val. „Stebuklingas filmų pasaulis su muzika“.

Koncerte skambės kūriniai iš gerai žinomų kino filmų, kuriuos atliks valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“. Koncerto vedėjas ir vyr. dirigentas – Ugnius Vaiginis.

 

Balandžio 16 d. 18.30 val. „Džiazas ir komedija“.

Koncertas Pasaulinei kultūros dienai paminėti. Nebylųjį kiną įgarsins džiazo meistrai Arkadij Gotesman (perkusija) ir Jan Maksimovič (saksofonas).

 

Balandžio 21 d. 18.00 val. „Smėlio džiazas“.

Tik kartą pasirodantys ir vis besikeičiantys piešiniai, kuriami smėliu, gyvai skambant gražiausioms miuziklų baladėms. Smėlio piešinius kurs Jurgita Minderytė-Motiekaitė, dainuos Vladas Kovaliovas.

 

Festivalio uždarymas

Balandžio 28 d. 17.30 val. „Kino garsai“.

Franko Sinatros dainas iš kino filmų atliks grupė Light Cover. Projektas jungiantis vokalo subtilybes ir pianino skambesį, dainas pateikiant netikėtu akustiniu atlikimu. Paulius Barzinskis – vokalas, Antanas Cirtautas – pianinas.

Bilietų kainos: 3 Eur suaugusiesiems, 1 Eur vaikams iki 12 m., neįgaliesiems ir senjorams. Bilietus galėsite įsigyti kino teatro kasoje likus savaitei iki renginio.

 

Turite klausimų? Rašykite el. paštu arba skambinkite tel. (8 46) 27 77 26.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,