Logo
 Spausdinti šį puslapį

Muziejuje – pinigų istorija

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Kolekcininkas A. Aužbikavičius ir muziejininkė K. Skiotytė. Reginos Kernagienės nuotr. Kolekcininkas A. Aužbikavičius ir muziejininkė K. Skiotytė. Reginos Kernagienės nuotr.

Gargždų krašto muziejuje atidaryta paroda „Pinigai Lietuvoje“.

 

Pristatyme dalyvavo Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė ir Tarybos narė, Vietos ūkio ir kaimo reikalų komiteto pirmininkė Regina Kernagienė. Sveikindama susirinkusiuosius mero pavaduotoja R. Cirtautaitė pasidžiaugė paroda ir palinkėjo, kad kuo daugiau pinigų ateitų į rajoną ir kad jie būtų nauja pradžia verslui ir naujoms verslo įmonėms. O verslo įmonės – tai ir naujos darbo vietos rajono žmonėms.

Muziejaus direktorė Sigita Bučnytė padėkojo parodų iniciatoriams, eksponatų skolintojams, kolekcininkams Raimundui Juciui ir Algirdui Aužbikavičiui.

Apžvelgus pinigų istoriją, popietė pratęsta diskusija, kurios dalyviai: Trečiojo amžiaus universiteto studentai, parodos lankytojai bei kolekcininkas A. Aužbikavičius, kalbėjo apie pinigų reformas, jų vertės kitimą ir kainas skirtingais Lietuvos valstybės laikotarpiais.

Paroda Gargždų krašto muziejuje veiks iki gegužės 4 dienos.

 

IMG 1205

Mero pavaduotoja R. Cirtautaitė, muziejaus direktorė S. Bučnytė, kolekcininkas A. Aužbikavičius ir Tarybos narė R. Kernagienė.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,