Logo
 Spausdinti šį puslapį

Žygis pamariu: džiugino puikus oras ir žinių gausa

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Žygio dalyviai. V.Dumašiaus nuotr. Žygio dalyviai. V.Dumašiaus nuotr.

Puikų šeštadienio rytą būrys entuziastingai nusiteikusių žmonių rinkosi Drevernoje. Čia į pirmąjį 25 km pažintinį žygį pamariu pakvietė iniciatyvus vėžaitiškis Valdas Dumašius.

 

Kaip pasakojo organizatorius, susirinko apie 30 dalyvių: 12 gargždiškių, 6 klaipėdiečiai, taip pat buvo žygeivių iš Tauragės ir Molėtų, Drevernos. Jauniausiam dalyviui – šešeri, vyriausiajai – septyniasdešimt penkeri.

Žygeiviai apsilankė Drevernos J.Gižo etnografinėje sodyboje, šamų auginimo subtilybes atskleidė dreverniškis Vytautas Stančaitis. Tiesa, nužingsniavus į Kintus, nepavyko aplankyti Kintų Vydūno muziejaus, tačiau dalyviai apžiūrėjo didžiąją – antrąją pagal dydį Europoje – Kintų tują. Vėliau laukė įdomus vizitas į Ventės rago ornitologinę stotį, kur įtaigiai apie paukščius pasakojo Vytautas Jusys. Dar maždaug keturiasdešimt minučių pabuvę prie Kuršių marių, į Gargždus dalyviai grįžo apie 20.30 val.

V.Dumašius neslėpė, kad ne viskas klostėsi, kaip numatyta. Jo teigimu, ne visi dalyviai suprato, kad žygis vyks pėsčiomis, tad nebuvo tinkamai pasirengę. Dalyviai, anot organizatoriaus, buvo skirtingo fizinio pasirengimo, todėl dažniau tekdavo stoti poilsio pertraukėlėms, truputį vėluojama į lankytinus objektus. Nepaisant to, viską atpirko pasakiškas oras, dangumi besiritinėjanti saulė, įkvepiantys gamtos vaizdai.

 „Pirmas kartas, tad yra dar kur tobulėti. Kitą sykį galbūt bus mažiau muziejų, daugiau – poilsio“, – svarstė ir kitą žygį mintyse jau dėliojo pašnekovas.

 

Žygio akimirkos – Valdo Dumašiaus nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,