Logo
 Spausdinti šį puslapį

Moksleiviai jėgas aiškinosi virvės traukimo varžybose

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dalyviai varžėsi nepaisydami žvarbaus oro. Z.Bitino nuotr. Dalyviai varžėsi nepaisydami žvarbaus oro. Z.Bitino nuotr.

Balandžio 28 dieną Gargždų sporto mokyklos stadiono teritorijoje vyko rajono bendrojo ugdymo mokyklų virvės traukimo varžybos. Buvo kovojama atskirai tiek tarp kaimo, tiek tarp miesto mokyklų. Varžybų sąlygos buvo sunkios: pliaupė lietus, buvo žvarboka. Tačiau tai nė kiek neišgąsdino varžybų dalyvių. Organizatoriams pasitarus su komandų vadovais, varžybas buvo nuspręsta vykdyti.

 

Kaimo vietovių mokyklų grupėje susikovė 4 komandos: Dovilų pagrindinės mokyklos, Endriejavo pagrindinės mokyklos, Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos. Jau po pirmojo turo lyderiais tapo pagrindiniai pretendentai į čempiono titulą – doviliškiai ir veiviržėniškiai, įveikdami savo varžovus rezultatais 2:0. Antrame ture intrigą įnešė Judrėnų sportininkai, mačą su Dovilais baigdami lygiosiomis, kai tuo tarpu Veiviržėnų moksleiviai prieš endriejaviškius pasiekė pergalę 2:0. Tad paskutiniame, lemiamame mūšyje Veiviržėnams prieš Dovilus užteko lygiųjų. Tą jie ir padarė, tiesa, tik paskutinę akimirką. Mat, jų mačo pirmąją dvikovą laimėjo doviliškiai, antroje taip pat jie buvo perėmę iniciatyvą. Deja, neužteko jėgų. Antrąjį traukimą galop po sunkios kovos laimėjo veiviržėniškiai, tapdami šių metų virvės traukimo varžybų nugalėtojais tarp kaimo vietovių mokyklų.

Ne ką mažiau įdomi dvikova vyko ir dėl trečios vietos. Judrėnų ir Endriejavo „virvininkai“ ilgai tąsė vieni kitus po gerokai jau pagadintą varžybų aikštelę, kol vyriausias varžybų teisėjas įžvelgė taisyklių pažeidimą iš Judrėnų komandos pusės. Netikėtai gavę pranašumą, endriejaviškiai pakilo į lemiamą mūšį, ir laimėjo antrą traukimą, bendroje įskaitoje iškovodami trečiąją vietą.

Tarp miesto mokyklų susikovė trys komandos: Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos, Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos. Įveikusi abu savo varžovus vienodais rezultatais 2:0, nugalėjo gerai pagal svorį subalansuota „Vaivorykštės“ gimnazijos komanda. Būdami kiek lengvesni už vaivorykštiečius, „Kranto“ ir Priekulės komandų „virvininkai“ kovojo dėl antros-trečios vietų. Atkaklus mačas baigėsi lygiosiomis, o tai pagal nuostatus palankiau buvo krantiečiams, kurie pagal visų dalyvių bendrą svorį buvo lengvesni už varžovus. Tad jiems ir atiteko antroji vieta.

 

  Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,