Logo
 Spausdinti šį puslapį

11 turas: „Bangai“ atėjo lūžio momentas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
fkbanga.lt nuotr. fkbanga.lt nuotr.

Penktadienį 20 valandą Gargždų miesto stadione vyks LFF I lygos 11 turo važybos, kuriose „Banga“ susitiks su Kėdainių „Nevėžiu“.

 

LŪŽIS. Kadangi „Banga“ išbarstė taškus dvikovose su žemiau esančiomis komandomis, o aukščiau esantys varžovai tempo nemažina, rungtynės su „Nevėžiu“ gali būti įvardytos tam tikru kritiniu momentu – lūžio tašku. Įveikusi „Nevėžį“ „Banga“ nepaleistų aukščiau esančių ekipų ir turėtų šansą kilti, o pralaimėjimo atveju – gali tekti užsibūti devintoje (ar net žemesnėje) vietoje ir ilgesnį laiką.

VARŽOVAS. Kėdainių ekipa į Gargždus atvyksta po įtempto etapo. Gegužės 21, 23 ir 25 dienomis kėdainiečiai žaidė trejas UEFA Regionų taurės turnyro rungtynes, o gegužės 30 dieną savo aikštėje susitiko su I lygos lyderiais – Kazlų Rūdos „Šilu“. Pastarajame susitikime „Nevėžis“ 0:2 nusileido varžovams ir kiek pablogino savo  rezultatus. Iki tol „Nevėžis“ buvo iškovojęs keturias pergales (įveikė „Džiugą“, „Kražantę“, „Žalgirį B“, „Miniją“), triskart sužaidęs lygiosiomis (su „Lokomotyvu“, „Panevėžiu“ ir „Palanga“) ir patyręs tik vieną pralaimėjimą (0:1 prieš „Vytį“).

Kėdainių ekipa išsiskiria itin rezultatyviu puolimu (23 įvarčiai per 9 susitikimus) bei ne itin patikima gynyba (praleista 17 įvarčių).

2014-2015 metais Jonavos „Lietavai“ atstovavęs, o prieš šį sezoną į Kėdainius sugrįžęs Aretas Gėgžna pelnė 11 įvarčių ir šiuo metu yra vienas iš realiausių pretendentų į rezultatyviausius I lygos žaidėjus. Be jo aikštėje dažniausiai galime išvysti ilgamečius „Nevėžio“ žaidėjus N.Kestenį, R.Slepakovą, E.Kugį, po sezono „Kaune“ sugrįžusį R.Lipnevičių ir jaunosios Kėdainių futbolininkų kartos atstovus. Tradiciškai turėjęs nemažai legionierių, „Nevėžis“ šiemet pasikvietė tik vieną – praėjusiais metais „Kaune“ rungtyniavusį vartininką N.Bjelan.

Po ilgos pertraukos prie „Nevėžio“ vairo vėl stovi patyręs Vitalijus Stankevičius, keletą pastarųjų metų dirbęs Lietuvos rinktinės trenerių štabe.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,