Logo
 Spausdinti šį puslapį

Siūlo sudalyvauti dinozauro rekordininko kūrime

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Rujangozauras. Organizatorių nuotr. Rujangozauras. Organizatorių nuotr.

    Didžiausio Baltijos šalyse dinozaurų parko „DINO.LT Radailiai" įkūrėjų laukia rimtas išbandymas – pripūsti daugiau nei 500 balionų. Iš jų bus sukonstruotas milžiniškas dinozauras. Rekordiškai didelis dinozauras iš balionų, viliamasi, bus įrašytas į Lietuvos rekordų knygą.

 

    Prie dinozauro kūrimo galės prisidėti ir maži, ir dideli, birželio 18 d. 15 val. atvykę į Radailiuose įsikūrusį dinozaurų parką. Ten savo tikroviškumu lankytojus stebina daugiau nei 40 natūralaus dydžio riaumojančių ir judančių, prieš milijonus metų išnykusių dinozaurų kopijos.

    „Visų susirinkusių lankytojų jėgomis kursime 600 kv. m dydžio dinozaurą, kuris bus 30 m ilgio, 20 m pločio. Tai bus šalia stovinčio natūralaus dydžio Rujangozauro kopija. Šios rūšies dinozaurai buvo vieni didžiausių gyvūnų, kada nors vaikščiojusių Žeme. Archeologai spėja, kad šie dinozaurai tikriausiai galėjo atsistoti ant savo užpakalinių kojų. Rujangozauro, sveriančio 85 tonas, oda, kaip ir daugumos dinozaurų, buvo šarvuota, o misdavo jis daugiausia lapais.

    Rekordui pasiekti bus pripūsta 500 balionų, jie bus išdalinti parko lankytojams, kurie kartu stovėdami sudarys Rujangozauro dinozauro formą. Rekordo esmė – šio milžiniško dinozauro fotografija iš paukščio skrydžio. Rekordą įamžins skraidantis dronas, kuris fotografuos ir filmuos pakilęs kelių šimtų metrų aukštyje. Parke jau ruošiama speciali aikštė, kurioje bus siekiama rekordo. Remiantis masteliu ir atlikus matematinius skaičiavimus, parko aikštėje šiuo metu yra braižomas kuo tikslesnis dinozauro brėžinys.
    Pasitelkėme ir droną, kurio pagalba, filmuojant iš paukščio skrydžio, kuriama kuo tikslesnė dinozauro forma. Dinozauras jau dabar yra matomas iš 200 m aukščio, tikimės, kad pavyks jį pamatyti iš pusės kilometro aukščio", – apie rekordo siekimą pasakojo DINO.LT parko marketingo vadovė Deimantė Makarevičiūtė.

    Siekti Lietuvoje unikalaus rekordo nuspręsta minint jau trečiąjį dinozaurų parko gimtadienį. Šventė prasidės neįprastai: labai triukšmingu vandens mūšiu parke, kuriame bus galima ne tik laistytis vandeniu tarpusavyje, bet ir apšaudyti dinozaurus. Kiekvienas į šventę atvykęs su savo vandens šautuvu į parką bus įleistas nemokamai. Susidomėjimas milžiniškas, jau šiandien į renginį per „Facebook" užsiregistravo daugiau nei 400 norinčių, o virš 1200 žmonių susidomėjo šiuo renginiu. Organizatoriai patikino ir nuramino, kad 4 hektarų teritorijoje tilps visi norintys.

    Klaipėdos pašonėje įsikūrusį dinozaurų parką kasmet aplanko 120 000 smalsuolių. O šiemet tokią atrakciją dinozaurų parko įkūrėjai pasiūlė ir sostinėje, kur dar šią vasarą atsidarys pirmasis Baltijos šalyse dinozaurų parkas ant prekybos centro stogo.
    „Iš viso į Lietuvą atgabenti ir apie 17 tūkst. kv. metrų plote ant prekybos ir pramogų centro „Ozas" stogo bus pristatoma apie 40 įvairaus dydžio dinozaurų, kurių didžiausi sveria kelias tonas. Vieno jų – diplodoko – aukštis siekia 10 m, ilgis – 20 m. Jo pastatymui prireikė ne tik krano, bet ir keliolikos žmonių komandos. Iš viso projekto įgyvendinimui – nuo sumanymo ir eksponatų užsakymo iki parko įrengimo – reikėjo metų laiko. Planuojama, kad dinozaurai liks žiemoti ir parkas bus atviras lankytojams visus metus", – pasakojo idėjos autorius Andrius Aušra.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,