Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Vaivorykštės“ gimnazistams – Edinburgo hercogo apdovanojimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

    Birželio 17 d. Jungtinės Karalystės ambasadoje vyko iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurios metu apdovanoti The Duke of Edinburgh's International Award („DofE") programos dalyviai iš visos Lietuvos.

 

    „DofE" programa – 140-yje pasaulio šalių vykdoma jaunimo lyderystės programa, pradėta Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II vyro princo Filipo iniciatyva prieš 60 metų. Nuo pat 1956-ųjų „DofE" programoje dalyvaujantis jaunimas išsikelia asmeninius tikslus ir atkakliai jų siekia bendradarbiaudami su vietos bendruomenėmis ir ugdydami savo gebėjimus neformaliu būdu.
    Iškilmingos ceremonijos metu buvo apdovanoti 49 laureatai iš Lietuvos daugiau nei metus laiko neformaliu būdu lavinę savo įgūdžius. Jaunuoliams įteikti tarptautiniai sertifikatai bei pasiekimus atspindintys ženkleliai, kuriuos vertina tarptautinių kompanijų personalo atrankos specialistai.
    „Tai buvo kažkas tokio, ko negalima įvardinti vienu žodžiu ar apibrėžti vienu sakiniu. Giliausiai įstrigęs jausmas, jog visi – tiek NAC kolektyvas, tiek „DofE" dalyviai bei jų vadovai – lyg viena didelė šeima", – sutartinai teigė merginos iš Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos.
    Gimnazistės Julija Plesevičiūtė, Urtė Ilginytė bei Katryna Ilginytė yra pirmosios „DofE" programos dalyvės, gavusios bronzos ženklelius. Merginos skatinamos savo „DofE" vadovų sąžiningai siekė savo išsikeltų tikslų įgyvendinimo, tuo pačiu metu kantriai ir kruopščiai ruošėsi žygiui.
    Apdovanojimų ceremonijos metu ženklelius įteikusi Jungtinės Karalystės ambasadorė jos ekscelencija Claire Lawrence pastebėjo, kad programa Lietuvoje sparčiai vystosi ir vis daugiau jaunų žmonių patiria šios programos naudą. Ceremonijoje dalyvavę Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai džiaugėsi galėdami remti šios programos plėtrą Lietuvos ugdymo įstaigose.
    „Jauni žmonės savanoriaudami ugdo socialines ir pilietines kompetencijas, dažnu atveju susipažįsta su bendraminčiais, pamato save dominančią profesiją iš arčiau. Šiais metais Vilniaus Universiteto doktorantės atliktas programos poveikio tyrimas parodė, kad iš visų „DofE" programos veiklų būtent savanorystė yra jaunuolių mėgstamiausia. Ceremonijos metu apdovanoti jaunuoliai iš viso savanoriavo 1343 valandas", – pasakojo programos kokybės vadovas Žilvinas Mažeikis.
    Ceremonijos metu įteikti 45 bronzos ir 4 sidabro ženkleliai.

 

    Organizatorių nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,