Logo
 Spausdinti šį puslapį

Į Moksleivių dainų šventę ruošiasi beveik pusė tūkstančio rajono atstovų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Dangiro Beržanskio nuotr. Asociatyvi Dangiro Beržanskio nuotr.

    Jaunieji Klaipėdos rajono meninių kolektyvų saviveiklininkai šiuo metu ne atostogauja, o prakaitą lieja repeticijose. Jie ruošiasi tradicinei Lietuvos moksleivių dainų šventei „Tu mums viena", kuri liepos 6–9 dienomis vyks Vilniuje.

 

    Aštuntosios Dainų šventės organizatoriai planuoja, kad pagrindiniuose renginiuose: „Siemens" arenoje rengiamoje Šokių dienoje, Vingio parke vyksiančioje Dainų dienoje ir Kalnų parke organizuojamame Ansamblių vakare, dalyvaus apie 20 tūkst. mokinių.
    Įtemptas bei itin darbingas metas dabar – ne tik repeticijose intensyviai triūsiantiems kolektyvams, bet ir šventės koordinatoriams rajone. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Nijolė Gotlibienė ir vyriausioji specialistė Vilma Gudzevičienė portalui mano-gargzdai.lt pasakojo, kad rajono vaikų ir jaunimo meniniai kolektyvai dalyvaus visuose trijuose pagrindiniuose renginiuose.
    Į Moksleivių dainų šventę, skaičiuojant vairuotojus, lydinčius asmenis ir kitus, planuoja važiuoti 463 žmonių delegacija. Iš viso – daugiau nei 20 kolektyvų.
    N.Gotlibienė nurodė, kad vykstantieji bus įkurdinti dviejose mokyklose: Vilniaus inžinerijos licėjuje ir Mykolo Biržiškos gimnazijoje. Vieni šventėje užtruks vieną dieną, kiti – ilgiau. Dalyviai keliaus šešiais „geltonaisiais" autobusiukais ir dešimčia autobusų. Šventė finansuojama valstybės biudžeto lėšomis, tačiau savivaldybės prisidės prie mokinių vežimo finansavimo.
    Pasak Švietimo skyriaus darbuotojų, judėjimas iš Gargždų vyks liepos 4, 5 ir 6 dienomis. Grįžimas – liepos 7, 9 ir 10 dienomis.
    „Dalyvių maitinimu rūpinasi vilniečiai. Skelbtą konkursą laimėjo įmonė „Pontem". Maitinsimės ir mokyklose, ir repeticijų vietose", – pasakojo renginio koordinatorės rajone.
    Beje, repeticijose Dainų šventės dalyviai plušės nuo ryto iki vakaro. Pavyzdžiui, Ansamblių vakaro generalinė repeticija, planuojama, baigsis po vidurnakčio.

 

    ŠVENTĖS PROGRAMA

    LIEPOS 4 D.
    13.00 val. Moksleivių kūrybos darbų paroda. Atidarymas – LR Seimo rūmuose.

 

    LIEPOS 6 D.
    12:00 val. Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienai skirti renginiai: Šventės atidarymo iškilmės, vėliavų rikiuotė, pučiamųjų orkestrų eisena – Simono Daukanto aikštėje
    12:00-17:00 val. Orkestro koncertas – Bernardinų sode prie pagrindinio fontano
    16.00 val. Skraidyklių šventė „Dangaus viražai". Vingio parke
    18.00 val. Dainų diena „Tu mums – viena". Vingio parke

 

    LIEPOS 7 D.

    10:00 val. Folkloro ansamblių pasirodymai Vilniaus senamiestyje:
    - Sireikos skvere prie Prancūzų ambasados
    - Pilies gatvės pradžioje
    - Pilies gatvėje prie šv. Jonų bažnyčios
    - Odminių skvere prie Amberton viešbučio
    - Katedros aikštėje prie Gedimino paminklo ir prie varpinės
    12:00 val. Orkestrų pasirodymai:
    - Vilniaus rotušė – pučiamųjų orkestras "Dūdų fiesta"
    - Mokytojų namų kiemelis
    15.00 val. Akordeonininkų orkestrų koncertas „Akordeonų šėlsmas" šv. Jonų bažnyčioje
    18.00 val. Chorų koncertas „Tu mums viena, Lietuva, esi" šv. Kotrynos bažnyčioje
    12.00 – 20.00 val. Jomarkas Gedimino kalno papėdėje

 

    LIEPOS 8 D.
    10.00 – 16.00 val. Jomarkas Gedimino kalno papėdėje
    19.00 val. Šokių diena „Mano žemė" Siemens arenoje

 

    LIEPOS 9 D.
    22.00 val. Ansamblių vakaras „Koks gražus tavo veidas, gimtine" Kalnų parke

 

  informacija
    Dainų šventė yra išskirtinis Lietuvos kultūros reiškinys, jį 2003 m. UNESCO pripažino pasaulio žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo vertybe. Tai daugiausia dalyvių pritraukiantis šalies kultūrinis ir edukacinis renginys, kuriam ruošiamasi keletą metų. Nuo 2007 m. Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Kultūros ministerija įgyvendina Dainų švenčių tradicijos tęstinumo programą. 2007 m. patvirtintas Lietuvos Respublikos Dainų švenčių įstatymas, kuriame reglamentuojamas dainų švenčių tradicijos išsaugojimas ir tęstinumo palaikymas.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,