Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vėtrungių gimtadienis prasidėjo Gargždų krašto muziejaus edukacijomis

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Dovilės Vaičiulytės nuotr. Asociatyvi Dovilės Vaičiulytės nuotr.

Birželio 26 dieną Šilutėje vyko kasmetinis Vėtrungių gimtadienis, sukvietęs miesto gyventojus ir svečius į Hugo Šojaus dvaro kiemą paminėti vėtrungių –  vienų reikšmingiausių Pamario paveldo objektų –  svarbą regiono kultūriniam identitetui.

 

Šventę pradėjo  Gargždų krašto muziejaus filialo J. Gižo etnografinės sodybos vadovės Dovilės Vaičiulytės vykdytos edukacijos.

 Pirmojoje edukacijoje „Mano vėtrungė“ pristatyta vėtrungės istorija, paskirtis, simboliai ir kiti svarbūs bruožai. Išklausę teorinę dalį šventės svečiai suskubo dažyti savo vėtrunges.

Vėtrungių gimtadienio metu vykdyta ir kita edukacija, skirta tik vaikams. Jos metu mažieji meninikai lipdė įvairiausių dydžių ir formų žuveles. Visi dalyvavusieji šventės edukacijose savo dirbinius pasiėmė atminčiai.

Šventės metu startavo interaktyvus žaidimas „Vėtrungių kelias“, kaskart pritraukiantis vis didesnę susidomėjusių ir žaidžiančių entuziastų grupę. Lankymasis po istorines-kultūrines vietas, savo krašto pažinimas ir įspūdingi prizai yra svarbiausi šio žaidimo privalumai. „Vėtrungių kelio“ taisyklės ir platesnė informacija http://vetrungiukelias.lt/.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,