Logo
 Spausdinti šį puslapį

Veiviržėnų amatų centras prisijungė prie projekto „Kvietimas draugauti"

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Veiviržėnų amatų centro nuotr. Veiviržėnų amatų centro nuotr.

Klaipėdos rajono amatų centras Veiviržėnuose gavo pasiūlymą dalyvauti projekte „Kvietimas draugauti“.

 

Tai socialinis projektas, kurio metu galima geriau pažinti Lietuvoje gyvenančius užsieniečius. Projektą organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje.

Projekto „Kvietimas draugauti“ tikslas – leisti lietuviams artimiau susipažinti su kitų šalių atstovais, gyvenančiais Lietuvoje dėl skirtingų priežasčių. Kartu su užsieniečiais, dalyvaudami skirtingose veiklose, Lietuvos gyventojai galės iš arčiau pažinti svetimas kultūras, sužinoti daugiau apie kitų šalių tradicijas, apie atvykėlių istorijas, užsiėmimus, hobius ir svajones.

Į mūsų amatų centrą kartu su filmavimo grupe atvyko viena iš šio projekto dalyvių Van Tran, gimusi Vietname ir jau du metus gyvenanti Lietuvoje. Van atvyko iš Vietnamo į Lietuvą studijuoti socialinį darbą Mykolo Romerio universitete. Jos svajonės: pakilti oro balionu virš Vilniaus ir Trakų, sudalyvauti tradicinėse lietuviškose vestuvėse arba gimtadienyje bei išmokti daryti šiaudinį „sodą“.

Vieną jos svajonių – išmokti daryti lietuvišką „sodą“ – išpildė mūsų amatų centras. Šiaudinių „sodų“ meistrė Irena Jonikaitė mielai sutiko supažindinti Van ir Lietuvos atstovę Agnę su šiuo įdomiu ir gražiu amatu. Ji papasakojo apie „sodų“ prasmę, paskirtį, iš kokių augalų jie rišami.

Šis susitikimus buvo filmuojamas, kuriamas vaizdo siužetas, kurį vasaros pabaigoje pamatyti galės kiekvienas. Van ir Agnė, padedamos mūsų meistrės, susirišo po puikų „sodą“. Taip pat buvo pristatytas audimo amatas ir kulinarinis mūsų krašto paveldas, kurį puikia anglų kalba pristatė meistrė Rima Urbonavičiūtė.

Kaip atsaką Van Lietuvos atstovei Agnei padarė puikų manikiūrą, išpiešdama ant nagų vietnamietiškus ornamentus.

Šio gražaus renginio pabaigoje Irena Jonikaitė savo surištą „sodą“ padovanojo Van. Mergina buvo sužavėta ir neslėpė savo emocijų. Ji pavadino gautą dovaną dviejų labai skirtingų tautų draugystės „sodu“.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,